Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Mayıs 2014, 18:15   Mesaj No:7

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.403
Konular: 1269
Beğenildi:11856
Beğendi:8990
Takdirleri:26311
Takdir Et:
Standart Cevap: Hud süresini sorularla tanıyalım....

soru 6..vahiynin aydınlığında düşünemeyen insanların kendilerine,Alah tarafından yapılan iyiliklere ve iyiliklerden sonrada , sıkıntılarla imtihan edilince , yaptıkları tavırdan dolayı nasıl tanımlanmışlardır.[hangi ayetlerde tasfir edilmiştir,peşpeşe olan iki ayette bu durum verilmiştir]

a]ümitsiz,nankör-şımarık ve kibirli

b]gayet sabırlı-metanetli ve asil

c]
umursamaz,sanki hiç birşey olmamış gibi

d]uyur-gezer bi hale bürünürler
9- Eğer insana önce rahmetlerimizi tattırıp sonra onu elinden alsak, o mutsuz bir nanköre dönüşür.
10- Eğer insanın başına gelen bir sıkıntının ardından kendisine mutluluk tattıracak olursak, kesinlikle "Kötü günler artık geride kaldı" diyecektir. İnsan gerçekten kendini beğenmiş bir şımarıktır.

soru.7.vahiynin aydınlığına karşı,ve Rasulun uyarılarına karşı direnip bi yandanda,Rasulullah ın doğru söylüyorsa,O nunla bi melekte gelmesi gerektiğini ve yanında hazine olması gerekli deyip bunu dillendirenlere karşı,Rasulullah ın yapacağı yanlışlığı Allah nasıl tanımlayıp Rasulullah a nasıl bi sekinet veriyoru açıklayan ayet hangisidir.

a]Rasulullah a gönderdiği ayetlerin bi kısmını insanlara ağır gelir diye gizlemesini ve bunun için bi muhayyerlik verdiğini

b]şirk içerisinde bulunup,onlara bu şirkleri söylenince ortaya koydukları tepkiden çekinmeden ve müşriklerin öne sürdüğü ve doğru olsaydı,şunlarda olmalı değilmiydi deyişlerine aldırış etemeden,her şeyi açıkça duyurması gerektiğini ve Allahın herşeye vekil olduğunu.

c]müşriklere biraz zaman verilmesi gerektiğini ,

d] müşriklerden uzak durması gerektiğini..

12- Müşriklerin "Muhammed'e gökten bir hazine inseydi ya, ya da kendisi ile birlikte bir melek gelseydi ya"şeklindeki sözleri canını sıkabilir ve bu yüzden sana indirdiğimiz vahyin bir bölümünü onlara duyurmaktan vazgeçebilirsin. Oysa sen sadèce bir uyarıcısın. Her şeyin yönlendiricisi Allah'dır.


Soru 8.Kuranın uydurulmuş olduğunu dillendirenlere karşı,nasıl bi çağrıda bulunulduğu aşağıdakilerden hangisidir ve hangi ayette yer alır..

a]kesinlikle uydurulmamıştır,onlar yalan söylüyor.

b]bunu diyenler yakında helak olacaktır.

c]böyle konuşaanların dili tutulacaktır

d]siz de onun gibi uydurulmuş on sûre getirin.


13- Yoksa onlar "Muhammed, bu Kur'an'ı kendi uydurdu"mu diyorlar. Onlara de ki, "Öyleyse Kur'an'ın surelerine benzeyen on sure de siz uydurun bakalım. Eğer söylediğiniz doğru ise, bu konuda Allah dışında yardıma çağırabileceklerinizi de yardıma çağırın. "

soru 9.Allah a karşı yalan söyleyenlerle birlikte ahirette kimler olacaktır.

a]maymunlar

b]şahidler

c] bekçiler

d]zalimler

18- Allah'a yalan yakıştırmalar yapanlardan daha zalim kim olabilir? Onlar Rabblerinin huzuruna çıkarıldıklarında. tanıklar "Bunlar Rabbleri hakkında yalan yakıştırmalar düzmüşlerdir" derler. Haberiniz olsun ki, Allah'ın lâneti zalimlerin üzerinedir

soru 10.nuh as kavmine yaptığı çağrıda ,kavmin ileri gelen kesimi Nuh u nasıl gördüklerini söylemişlerdir.

a
]zavallı biri

b]fakir

c]kendileri gibi bi insan

d]kuvvetli ve asil

27- Soydaşlarının ileri gelen kâfirleri O'na dediler ki, "Biz senin sadece bizim gibi bir insan olduğunu görüyoruz. Sana uyanların da aramızdaki ilkel düşünceli, ayak takımı olduğunu görüyoruz. Sizin bize karşı herhangi bir üstünlük taşıdığınız görüşünde değiliz. Tersine sizlerin yalan söylediğiniz kanısındayız.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla