Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Mayıs 2014, 09:11   Mesaj No:10

FECR

Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.107
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Standart Cevap: Hud süresini sorularla tanıyalım....

soru 11. Nuh as mın kavminin içerisinde kendisine inanan mustazafları,hor görüp Nuh as mında bunları yanında kovmalarını isteyen müstekbrlere karşı ,Nuh as tavrı ne olmuştur.[ayeti verebilirmisiniz]


a]Nuh as da onları haklı bulmuş ve yanındakileri kovmuştur.

b]Nuh as nasıl olsa bunlar mustazaf deyip onlara bi çorba verip ,kendisine ve çocuklarına hizmet eden bi köle olmalarının farz ve vacib olduğunu söyleyip onları böylece kullanmıştır.

c]Nuh as bunları mescide toplayıp zikir halkası denen halkalar kurup ,müstekbirlerin
dediklerini duymamazlığa verip, içinde şirklerde barındıran ilahi denen sözler söyleyip hep birlikte kendilerinden geçmişlerdir.


d] Ben size: "Allah'ın hazineleri benim yanımdadır" demiyorum, gaybı da bilmem. "Ben bir meleğim" de demiyorum, sizin gözlerinizin hor gördüğü kimseler için, "Allah onlara asla bir hayır vermeyecektir" diyemem. Onların kalplerinde olanı, Allah daha iyi bilir. Onları kovduğum takdirde ben gerçekten zalimlerden olurum."

«Ey milletim! Onları kovarsam, Allah'a karşı beni kim savunur? Düşünmez misiniz?»«Size, Allah'ın hazineleri yanımdadır demiyorum; gaybı da bilmem; doğrusu melek olduğumu da söylemiyorum; küçük gördüklerinize Allah iyilik vermeyecektir diyemem; içlerinde olanı Allah daha iyi bilir. Yoksa şüphesiz haksızlık edenlerden olurum.»(30-31.ayet)


soru 12.Nuh as tebliğine rağman azgınlığa devam edenler,Nuh as mın onları tehdid ettiği azaba karşı ne demişlerdir.hangi ayette geçmektedir.

a]Allah ın rahmeti gazabından fazladır.


b]Eğer doğrulardan isen, kendisiyle bizi tehdit ettiğini (azabı) bize getir!


c]sen ne dersen de dünyada mekan,ahirette iman, hem çalışmakta ibadet,

d]Paranın dini imanı olmaz,ticarette her şey mubah
«Ey Nuh! Bizimle cidden tartıştın; hem de çok tartıştın. Doğru sözlülerden isen tehdit ettiğin azabı başımıza getir» dediler.(32.ayet)

Soru 13.Nuh as da tıpkı diğer rasuller gibi tebliğ ettiği insanlar kendi çağrısına direnip kulak kapatmlarına rağmen,işledikleri cürümlerden dolayı yinede ne yapmışlardır.[hangi ayette geçmektedir]

a]Hiç bir şey olmamış gibi davranmışlardır

b]onlar için af dilemişlerdir


c]yaptıklarından dolayı üzülmüşlerdir

d]hiçbiri

Nuh'a vahyolundu ki: Kavminden iman etmiş olanlardan başkası artık (sana) asla inanmayacak. Öyle ise onların işlemekte olduklarından (günahlardan) dolayı üzülme.(36.ayet)

NOT: Bu soruda cümle düşüklükleri var, soru net olarak anlaşılmıyor.Eğer soruda kastedilen Hz.Nuh'un durumu ise ise Nuh a.s onların durumuna çok üzülmüştür. Allah tarafından üzülme diye uyarılıyor. Ama kastedilen Nuh kavminin durumu ise doğru şık A şıkkı olabilir.

Soru 14.Nuh as mın rasul olması ve günümüzde dini anlatanlara rağmen daha net ve hakkı batılı daha doğru ve tavizsiz ortaya koymasına rağmen,insanların ne kadarı inanıp tabi olmuştur.

a]İnsanların çoğu,

b]yüzde ellisi


c]hepsi

d]insanların çok azı

Nuh'a vahyolundu ki: Kavminden iman etmiş olanlardan başkası artık (sana) asla inanmayacak. Öyle ise onların işlemekte olduklarından (günahlardan) dolayı üzülme.(36.ayet)

Soru 15.Rasullerin soyundan gelen, en yakınları yani oğulları dahi olsa,Allah tarafından bi torpil geçmiyeceğini bize anlatan ayet hangidir.

a] 12.

b]23]

c]42.

d]46.

Allah: «Ey Nuh! O senin ailenden sayılmaz; çünkü kötü bir iş işlemiştir; öyleyse bilmediğin şeyi Benden isteme. İşte sana öğüt, bilgisizlerden olma» dedi.(46.ayet)
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla