Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Eylül 2007, 00:10   Mesaj No:4

inzar

Medineweb Aktif Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:inzar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 68
Üyelik T.: 04 Ağustos 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 249
Konular: 28
Beğenildi:5
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: İşte Amerikalı Kadın yazarın görüşleri.

..modern yaşam ve çağın gerektirdiği yaşam standartı ile kadın ve sosyallik üzerine oldukça farklı açılımlar yapılmaktadır..
ki bu açılımların içeriğide ülkelerin yönetim şekli ve kadınına verdiği değer ile değişiklik arz etmektedir..
kadının sosyalliği her nekadar zamanın sunduğu gelişim ile kendini farklı farklı alanlarda göstersede bu artık kaçınılmaz ve yaşamın içinde yer alan bir olgudur..
uzmanlık alanlarına göre kadınlar artık her yerde kendilerine bir iş alanı bulabilmektedir..
olması gerkli olan, zamanın gelişimi ile bazı oluşumların ,olduğu gibi kabüllüğünü bizlere sunmaktadır..yani kadın bir doktara tedavi olmak ,kadın bir doktorun varlığını bu zaman ile bizlere ihtiyaç olarak sunuluyor...
yani islamın içeriği ilede bakacak olsak (her ne kadar bilgim olmasada)ilimin farz oluşu ile her alanda bilgi sahibi kadınları göreceğizdir..
bu kadınların bazı alanlarda meşkul olmaları ihtiyaca cevap vermekle alakalıdır..ama bu bizim belkide hikmetini açıklamakta ve yorumunu yapmakta aciz kalacağımız bir düzenin getirdikleridir..yani bu zamanda inanmış ve müslümanlığı yaşamak isteyen kadınların ihtiyaçlaraına yine kadınlar belirli alanlarda hizmet vererek karşılıyacaktır..
ama şu noktada sahip olduğum ve vazgeçilmez kanaatim şudur..her şey adabına ve islami kurallara göre varlığını idame ettirmelidir..
bilgisi olsada, ilmi öğrenmiş olsada bazı kutsallıkların vazgeçilmez değeriyle, bir çok alanda hizmetten kaçan kadınlarımızda vardır.(takdir ederiz). bu islami hayatın özgürlüğüyle alakalıdır..yönetim,sistem,içerik,teferruat ve maddeselleşmiş beşeri sistemlerin bu konudaki baskıcı düzenleri ilmin ve hizmetinde önünü tıkamaktadır..
ama kadının anne olaması..üztüne basarak bir daha yazarım A n n e olamak iç içe olduğu tüm sosyallikten daha kutsaldır..
ve günümüzde kadına öyle bir pozisyon yükleniyor ki artık en en kavramı ile karşı karşıya gelen kadın..her şeyin en iyisi en güzeli ve kalitelisini yapmalıyım güdüsüyle bir çok değerden uzaklaşarak, bir hayatın içinde kendi varlığının kalitesini düşürmektedir..
medyamız basınımız ve bir çok reklam sektörünün katkılarıyla kadının koptuğu bir aile kavramı var..kadın ve aile yaşamının bu seviyede uçurumlara sürüklenmesi artık kadına farklı bir güç,farklı bir ego ve benmerkezçi bir kişilik sunmaktadır..
bu konuda kendi arasında aslında maddeselleştirile bilinir..
ama avrupa ve kadın..?
türkiye ve kadın..
yemen ve kadın..(okuldan mezun olanlara maşallah dedik.formda görüntüleri var)
iran ve kadın
efendim son bir noktada ahlak ve kadın..adap ve kadın..islami çizgi ve kadın..kadının değeri ve kadın..kadın her yerde veher alanda aynı kadın değil..
..
Alıntı ile Cevapla