19 Mayıs 2014, 14:31

|  

Mesaj No:6  |  
       Durumu:     Medine No :  38944   Üyelik T.:
09 Şubat 2014   Arkadaşları:60 Cinsiyet:Bayan     |       Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım         Alıntı:      FECR Üyemizden Alıntı
					     6-Aşağıdakilerden hangisi Kur’an ile ilgili olarak yanlıştır? 
A-Peygambere rahmet ve zahmet için gelmiştir 
B-Allah’tan korkan kişiye öğüt için gelmiştir 
C-Peyderpey nazil olmuşur 
D-Allah tarafından indirilmiştir.  A- Peygambere  rahmet  ve  zahmet  için  gelmiştir  Ayet   (2)  ''  Biz  sana  Kur'anı  sıkıntı  versin,  mutsuz  olasın  diye  indirmedik''      7-Namazı öncelikle kime emretmeliyiz? 
A-İnsanlara 
B-Ehlimize 
C-Çocuklara 
D-Akrabalara  B-Ehlimize       ayet''  (132)   ''Ailene  namazı  emret kendinde  ona  sabır  ile  devam  et. Biz  senden  bir  rızık  istemiyoruz. Seni  biz  rızıklandırırız  ve  güzel  sonuç  takvanındır.      8-Allah’ın zikrin yüz çevirenlerin durumu ne olur? 
A-Cehenneme giderler 
B-Amelleri boşa gider 
C-Dünyada ve ahirette rezil olurlar 
D-Dar bir geçim ve kıyamet günü de kör olarak haşredilirler  D-Dar  bir  geçim  ve  kıyamet  günü de  kör  olarak  haşredilirler     Ayet  (100)        9-Firavun, Musa a.s’a “Sizin Rabbiniz kim” diye sorunca Musa a.s’ın cevabı ne oldu? 
A-Her şeye hilkatini veren ve doğru yola eriştiren 
B-Alemlerin Rabbı olan Allah 
C-Yeri ve gökyüzünü yaratan 
D-Senin de benim de Rabbim olan Allah  A-Her şeye  hilkatını  veren  ve  doğru  yola  eriştiren     Ayet   ( 50)  ''Bizim  Rabbimiz  her  varlığa  gerçek  özünü  ve  biçimini  vererek  yaratan  sonra da  ona  doğru  yolu  gösteren  ve  onun  işlevini  en  iyi  şekilde  yerine  getirmesini  sağlayandır ''        10-Firavunun sihirbazları Musa a.s’a inanınca Firavun onlara ne dedi? 
A-Sizin hepinizi öldüreceğim 
B-Ben varken Musanın Rabbine mi iman ediyorsunuz? 
C- Ben size izin vermeden mi O'na inandınız? 
D-Size ne oluyor böyle? Nankörlük ediyorsunuz   |       C-Ben  size  izin  vermeden  mi  O'na  inandınız ? 
Ayet  (71)              ''  Firavun  ben  size  izin  vermeden  O'na  iman  ettiniz .  Şüphesiz  size  sihri  öğreten  büyük  ustanız  o  imiş.  Yeminle  söylüyorum ki ellerinizi  ve  ayaklarınızı  çaprazlama  keseceğim ,  sizi  hurma  ağaçlarına  asıp  sallandıracağım.  O  zaman  göreceksiniz ,  hangimizin  azabı  daha  şiddetli  ve  kalıcıymış''       |  
  |   |        |