Konu Başlıkları: Dua...
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Ağustos 2008, 18:27   Mesaj No:4

fatihölmez

Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:fatihölmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2572
Üyelik T.: 09 Temmuz 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 35
Konular: 7
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: Dua...

21-Allâh’ım! Sabahleyin ortalık aydınlandıkça, rüzgarlar estikçe, canlılaryürüdükçe, gece ve gündüz birbirini takip edip durdukça, kılıçlarkuşanıldıkça, mızraklar sımsıkı bağlandıkça, cesetler ve rûhlar zâhirîve bâtınî hastalıklardan sıhhat buldukça, efendimiz Muhammed’e ve onunâl-i’ne salât eyle.

22- Allâh’ım! Âlemler döndükçe, gecekaranlıkları yayıldıkça, melekler tesbîh ettikçe, efendimiz Muhammed’eve onun âl-i’ne salât eyle.

23- Allâh’ım! Efendimiz İbrâhîm’esalât ettiğin gibi efendimiz Muhammed’e ve onun âl-i’ne de salât eyle.Efendimiz İbrâhîm’e âlemlerde bereket ihsân ettiğin gibi EfendimizMuhammed’e ve onun âl-i’ne de bereket ihsân eyle. Şüphesiz senmethedilmeye lâyık azâmet ve şeref sâhibisin.

24- Allâh’ım!Güneş doğduğu, beş vakit namaz kılındığı, şimşek çaktığı, bardaktanboşanırcasına yağmurlar yağdığı, bulutları emrolundukları yerlere sevketmekle görevli olan melek, Râd aleyhisselâm tesbîh ettiği müddetçe,Muhammed’e ve onun âl-i’ne salât eyle.

25- Allâh’ım! yeryüzüve gökyüzü dolusunca, her ikisi arasında bulunan ve dilediğin şeylerdolusunca, efendimiz Muhammed’e ve onun âl-i’ne salât eyle.

26-Allâh’ım! Risâlet yükünü üzerine aldığı, insanları cehâlettenkurtardığı, küfür ve dalâlet, sapıklık ehliyle cihâd ettiği, seni tekilâh kabûl etmeye dâvet ettiği, kullarını irşâd ederken zahmet vesıkıntılara tahammül ettiği için, efendimiz Muhammed’e dilediğini ver,isteklerine ulaştır, ona cennetteki Vesîle Makâmı’nı fazîlet ve yüksekdereceyi vaâd ettiğin Makâm-ı Mahmûd’u ona ihsân eyle. Şüphesiz senvaadinden geri dönmezsin.

27- Allâh’ım! Bizi onun yolunaKur’ân ve sünnete uyup amel edenlerden, onun muhabbetiylesıfatlananlardan, onun hidâyeti, sözleri, fiilleri, emir veyasaklarıyla hidâyet bulanlardan ve yolunda gidenlerden eyle. Eymerhametliler merhametlisi; bizi elleri, yüzleri, ayakları, aldıklarıabdest ve yaptıkları ibâdetlerle nûrlu ve parlak olan, onun ümmetinintâbiîleri, önde giden taraftarları ve Ashâb-ı Yemîn, Kur’ân-ı Kerîm’deövülen nîmet sâhibleri ve amel defterleri kıyâmet günü sağındanverilenler, kurtulanlar arasında haşreyle.

28- Allâh’ım! Bütünmeleklerine, mukarrebûn makâmındaki meleklere, nebîlere, resullere,bütün ibâdet ve tâat ehline salât eyle. Bizide kendilerine okuduğumuzsalavât sebebiyle rahmetine ulaşanlardan eyle.

29- Allâh’ım!İyiliği ve doğruluğu emreden, kıyâmet günü günahkârların şefaatçisitıhâm eden, Mekke-i mükerremeden peygamber olarak seçilip, insanlaragönderilen efendimiz Muhammed’e salât eyle.

30- Allâh’ım!Bizim adımıza; nebîmiz, şefaatçimiz ve sevdiğimize en fazîletli salâtve selâmı ulaştır. O’nu pek yûce olan Makâm-ı Mahmûd’a ulaştır. O’nacennetteki Vesîle Makâmı’nı, bütün nebî, resul, şehit, sıddık vesâlihlerin bulunduğu yûce makâmda kendisine vaâd ettiğin fazîlet veyüksek dereceyi ihsân eyle.
Alıntı ile Cevapla