Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12Haziran 2014, 06:34   Mesaj No:134

muallime

Medineweb Sadık Üyesi
muallime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:muallime isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14876
Üyelik T.: 01 Aralık 2011
Arkadaşları:13
Cinsiyet:Anne
Mesaj: 874
Konular: 134
Beğenildi:137
Beğendi:67
Takdirleri:484
Takdir Et:
Standart Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum...

Alıntı:
aybikegökçen Üyemizden Alıntı Mesajı göster
hayırlı günler..sorum kur'anın okunuşuyla alakalı ... arapça da malumunuz ü harfi yok ama kuranı okurken ü harfini kullanıyoruz kalın harflerle kullanımı haricinde arap dili okuyanlar buna kati bir şekilde karşı çıkıyorlar şimdi biz kuranı yanlış mı okuyoruz ? gibi bi düşünce ortaya çıkıyor aynı zaman da tı ve dad harflerinin de yanlış okunduğu ve diyanet tarafından yanlış öğretildiği belirtiliyor. bildiğimiz üzere dad harfi dişlerin dili hafif ısırılarak çıkarılır ve tı harfı de patlak da şeklinde... bunun anlam bozukluğuna sebebiyet verdiği düşünülmektedir...dad harfinin da olarak tı harfinin de olması gerektiği gibi okunması yönünde eliştiriler var ve diyanet tam tersi bi eğitim vermekte..bunun doğrusu nedir araştıran bilen var mıdır? inşallah meramımı anlatabilmişimdir.
Harfleri yerine ü ,u veya ı,i okmak manayı bozmaz ama harfi başka harf olarak okumak (bazen )manayı bozar.Her Müslüman tecvid ilmiyle beraber kıraat ilmini de talim etse keşke.

Yalnız ,Kuran Kıraatı Alimden alime göre ve Ülkeye göre bile değişebiliyor. Biz Asim kıraatıyla okuruz. Mısır alimleri başka kıraatlarle okyorlar.Mısırdan gelen imam efendiler Türkiyede öğrendiğimiz kıraat ilminden biraz farklı okuyor ve öğretiyorlar.
Hem Türk hocaların hem mısır hocalarının talim derslerinde bulunmş biri olarak ,(Çocuklarım da Suud okullarında Kuran öğrendiler)Mısırlıların (Arapların )Kuran okuyuşları daha güzel .

Diyanet ve özellikle bazı cemaatlerin u harfini neden ısrarla ü diye okuttuklarını da anlamış değilim.

Araplar Türklerin okuyuşlarını beğenmiyorlar.Ben Davut kaya ve Fatih Çollak'ın Kıraat derslerini netten takip etmenizi tavsiye ederim.

''Kuran Mekkede indi,Mısırda okundu,Türkiyede yazıldı ''sözü meşhrdur.yani Bu sözle Mısır Karileri ve Türkiye Hattatları övülmüştür.
__________________


Alıntı ile Cevapla