Konu Başlıkları: İmanlı Kalmak Çok Zordur....
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19Haziran 2014, 17:08   Mesaj No:4

nurşen35

Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4415
Beğendi:3686
Takdirleri:14253
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: İmanlı Kalmak Çok Zordur....

İman bildirilen imanın şartlarına inanmakla beraber, farzların farz , haramlarında haram olduğuna inanmaktır, bu imanın şartıdır. Emredilen tekliflerin çoğuna inanıp da, yalnız birine inanmayan , buna uymak istemeyen , Muhammed Aleyhisselama inanmamış olur.

Müslüman olmak için emir ve yasakların hepsine inanmak lazımdır. Bir müslüman emredilenlere inandığı halde bunlara uymazsa mesela tembellik ederek namaz kılmazsa , kötü arkadaşa ve nefsine uyarak , alköllü içki içerse imanı gitmez, fakat günah işlemiş olur.
Eğer bu emirleri birine bile uymak istemez, beğenmezse , hafif görürse imanı gider. Her müslümanın bu inceliklere dikkat etmesi, uyanık olması gerekir.

Allah'ü Teala, salih amellerle imanı kuvvetlendirmek için emir ve yasaklar bildirmiştir. Kökü yakin toprağında bitmeyen, dalları amellerle meydana gelmeyen her iman , Azrail Aleyhisselam , canı almaya geldiği zamandaki şiddetli korkular karşısında sabit kalamaz. Böyle kişinin sonunda imansız ölmesinden korkulur. Bu da ancak son nefeste ve ölüm korkuları zuhur ettiği zaman belli olur.

Akıllı kimsenin, salih amellerin faydasına kavuşması Ehl-i sünnet itikadında olması gerekmektedir.
İman muma benzer, İslamiyetin emir ve yasakları da mum etrafındaki fener gibidir. Mum ile birlikte fener de İslamiyettir. Fenersiz mum çabuk söner.
İmansız İslam olamaz ve İslam olmayınca iman da yoktur.







Gönül pınarı...


Alıntı ile Cevapla