Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Temmuz 2014, 16:48   Mesaj No:49

muhsin iyi

Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:muhsin iyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14028
Üyelik T.: 30 Temmuz 2011
Arkadaşları:5
Cinsiyet:
Mesaj: 143
Konular: 88
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Letaif Nedir, Letaiflerin Anlamları, İşlevleri, Görevleri Nelerdir? (2)/Muhsin

Alıntı:
BİR-i Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Yahu inandığımı nerden biliyorsunuz. Hemen peşin hüküm verdiniz . Benide aptal yerine koydunuz işin içinden çıktınız .Sonra kul hakkını anlatıp durursunuz önce yaşamınızda dikkat edin . Ayrıca ruhlarla konuşmak ne demek. Ruhu tanımlayın önce . Eğer kast ettiğiniz metafizik varlıklar ise onlarla sadece Evliyatullah iletişime geçmez .Melekler ve Başmeleklerde buna dahildir. Siz sadece evliya mı salt doğruya ve sırlara sahiptir sanıyorsunuz.
amacım öyle kimseyi aptal yerine koymak değil. sadece safça bir şeyler yazılmış dedim.

evet insan nefsini biraz temizlerse cinlerle ve şeytanlarla konuşma kabiliyeti elde edebilir. buna medyumlar da islamiyetten uzak yaşayan insanlar da bu beceriye ulaşabilirler. ruhlarla konuşmak için velayet gerekir. veli olmadan onlarla görüşmek mümkün değil. tabi ruhlarla kastım velilerin ruhları. normal insanların ruhları ile görüşülmez. onlar berzaha alemindedirler. bunun için küçük velilik de yetmez. melekleri görmek ve onlarla konuşmak velayeti ulaya ile mümkündür.

bak rabıtada konuşma görüşme gibi nimetlere nail olan bir veli bile her şeyini yine de Kuran ve sünnete göre yapar. yani ruhtan aldığı bilgileri şeriata göre ölçer öyle kabul eder. yoksa şeriata kıl kadar ayrılık gördüğünde o bilgiyi bırakır. şeytan vesvesesi telakki eder. şeytanın oyunlarına akıllar sıralar ermez. biz bu dünyada imtihamdayız. imtihanımız kuran ve sünnete göre yaşayıp yaşamamaya göredir. şeriatın helal ve haram çizgisindedir. yoksa ruhla melekle konuşmak bizleri kurtarmaz.
Alıntı ile Cevapla