Konu Başlıkları: Ey İman Edenler! İMAN EDİN!
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Temmuz 2014, 17:45   Mesaj No:4

GÖKCEN_AZRA

Medineweb Emekdarı
GÖKCEN_AZRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:GÖKCEN_AZRA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27691
Üyelik T.: 25 Nisan 2013
Arkadaşları:15
Cinsiyet:ANNE
Memleket:ARZ
Yaş:41
Mesaj: 2.427
Konular: 105
Beğenildi:95
Beğendi:4
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Ey İman Edenler! İMAN EDİN!

2-Sonra yapılması istenen geliyor: 'Güvenip dayanmak için Allah yeter!
(Kefa billahi vekila).

Vekil, tevekkül kökünden gelir. Bir şeyi vekil tutmak, ona güvenmek, dayanmak demektir. Bu durumda tevekkül Kur'an da 'güven' ilkesidir.
Yani Allah�a güvenin; Yağmurun yağacağına, nebatın biteceğine, güneşin doğacağına, gece ve gündüzün birbiri ardınca geleceğine, kışın biteceğine, yazın geleceğine, canlıların üreyeceğine, ekinlerin yeşereceğine, pınarların kuramayacağına, tüm rızık ve rızık kaynaklarının tükenmeyeceğine güvenin.
Doğanın üreteceğine güvenin. Hem de sizden daha fazla üreteceğine güvenin. Kimse hiç bir şey yapmasa doğanın sizin için kişi başına (800 dolarlık) değer ürettiğine, bunun hiç bitmeyeceğine, kefilinin Allah olduğuna güvenin!

Güvenin, güvensizlik yapıp da kendinize biriktirmeyin, nefsiniz için yığmayın,'Yarın ne olacağım?' diye endişelenmeyin. Kendiniz için biriktirdiğiniz her şey başkasından çalıntı olup, eşitliği bozmakta, dengesizliğe yol açmaktadır. Oysa Allah, mülkünü, nüfusa göre 'takdir' ederek eşitçe paylaştırmış, herkese 'kısmetini' ayırarak 'nasibini' ulaştıracak şekilde yaratmıştır!
Alıntı ile Cevapla