Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Ağustos 2014, 21:10   Mesaj No:4

mehmet akif2

Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:43
Mesaj: 7.401
Konular: 425
Beğenildi:2286
Beğendi:4876
Takdirleri:3684
Takdir Et:
Standart Cevap: cola yazilli bardaklari kullanmak caizmi

Alıntı:
FECR Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Bu konu hassasiyet ve bilinç meselesidir. Caizlik ya da haramlık meselesi değildir.
Burada şu hususu önce aydınlatmak gerekir. Coca colanın yazılışının tersinde " la muhammed la mekke" yazısı olduğuna dair internette resim ve yazılar paylaşılıyor. Bu internet efsanelerinden birisidir. Yazılışının tersinde "la muhammed la mekke" yazısı yoktur. O yazıyı ona uydurma, ayarlama çabaları vardır.
Coca cola bugün dünyada bir simge haline gelmiştir. Boykot bilincine sahip insanların coca cola tüketmemeleri gerekir. Coca cola reklamı yapan tişort, bardak vs gibi şeyleri giymeleri ve kullanmaları boykot bilincine sahip olup olmamakla ilgilidir.Coca colanın içeriği ve dünya piyasasındaki işlevi göz önüne alındığında öncelikli boykot edilmesi gereken içeceklerden birisidir.
Coca colayı boykot sürekli olmalı ki bir işe yaramalıdır. Bakıyoruz kimi muhafazakar insanlar Coca colayı boykot ettiğini söylüyor, sonra bakıyorsunuz evine Cola almıyor ama Fanta alıyor. Halbuki Fanta da aynı colanın ürünüdür. Colayı boykot ediyor ama Marlboro , Lark, Parlıament sigarası içmeyi bırakmıyor/bırakamıyor maalesef.
Boykot bilincine sahip olmak ap ayrı bir şeydir. Süreklilik/ilkelilik gerekir. Hassasiyet gerekir. Hassasiyet kaybolduğunda boykot zayıflıyor, yok oluyor. Önemli olan bilinci ve hassasiyeti kaybetmemektir.
Alıntı ile Cevapla