|  11 Ağustos 2014, 19:45 | Mesaj No:1 | 
  |  Durumu:    Medine No :  38944  Üyelik T.:
09 Şubat 2014  Arkadaşları:60 Cinsiyet:Bayan Mesaj :
9.475Konular:
1144  Beğenildi:4426 Beğendi:3685
 Takdirleri:5169 Takdir Et: 
	  Konu Bu  
				Üyemize Aittir! |   Kötülük  Yapana  İyilik  Et !.. 
   Kötülük  Yapana  İyilik  Et !.. İnsanların  hatalarını,  kusurlarını  affetmek  çok  sevaptır.  Yalnız  affetmek  zalimlere  karşı  aczi  gösterebilir, zulmün  artmasına  da  sebep  olabilir.  Hakkını  aramak  ( intisar )  her  zaman  zulmün  azalmasına  veya  yok  olmasına da  vesile  olur. 
 Resulullah  Efendimizin  mübarek  torunu  Hz.  Hüseyin  ile  misafirleri   sofrada  oturmuşlardı.  Kölesi  bir  kap  sıcak  yemek  ile  gelirken  ayağı  takılır  ve  elindeki  yemeği  Hz.  Hüseyin'in  mübarek  başına  döker.  Hz.  Hüseyin'de  terbiye  için  yüzüne  sert  bakınca ,  kölesi  Al-i  İmran  suresinin  134.  ayetinin  mealen  '' Gadab  etmezler ''  kısmını  okur.  Bunun  üzerine  Hz.  Hüseyin;
 - Gadabımı ,  öfkemi  terk  ettim,  buyurur.   Köle  aynı  ayeti  kerimenin  mealen  '' İnsanlardan  kusurlu  olanları  affeder ''  kısmını  okur.   Hz  Hüseyin ;
 - Seni  affettim,  buyurur.  Bunun  üzerine  köle,  ayeti  kerimenin  mealen  ''Allah'ü  Teala  ihsan  edenleri  sever''  kısmınıda  okur.  Hz.  Hüseyin  de
 - Seni  kölelikten  azad  ettim, istediğin  yere  gidebilirsin, buyurur.

İsa  Aleyhisselam '' Diş  kıranın  dişi  kırılır.  Burnu ,  kulağı  kesilenin,  burnu  ve  kulağı  kesilir.  Kötülük yapana  karşı  kötülük  yapmayınız.  Sağ  yanağınıza  vurana  sol  yanağınızı  çeviriniz '' buyurmuştur..

Muhyiddin  İbni  Arabi  hazretleri ''  Kötülük  edene  iyilik  yapan,  şükrünü  yapmış  olur.  İyilik  edene  kötülük  yapan,  küfran-ı  nimet  etmiş  olur''

Resulullah  Efendimiz  buyuruyor ki;
 Kıyamette  bir  kimseyi  hesaba  çekerler ki,  çok  günah  işlemiş,  hiç  iyilik  yapmamış.  Sen  dünyada  hiç   iyilik  yapmadın mı?  derler.  Hayır  yalnız  çırağıma  derdim ki,  fakir  olan  borçluları  sıkıştırma!  Ne  zaman  ellerine  geçerse ,  o  zaman  vermelerini  söyle.  İstediklerini  yine  ver. Boş  çevirme!   Allah'ü  Teala  buyuracak ki,  Ey  kulum!  bugün  sen  fakir,  muhtaçsın.  Sen  dünyada  benim  kullarıma  acıdığın  gibi  bugün  biz de  sana  acırız.  Onu  affeder''

Ahnef  Bin  Kays  hazretleri  buyurdu ki;
 Bir  kimse  bana  düşmanlık  etse  ona  halden  biriyle  karşılık  veririm.  Benden  yaşlı  ise,  ona  saygı  duyar,  karşılık  vermem.  Benden  küçük  ise,  onun  için  kötü  muamele  yapmaya  tenezzül  etmem.  Akranım  ise,  ona  iyilikle  muamele  ederim.

İyilik  eden  iyilik,  kötülük  eden de  cezasını  bulur.  Peygamber  Efendimizin  (sav)  buyurduğu  gibi;
 Sana  darılana  git,  barış!  Zulüm  yapanı  affet.  Kötülük  yapana  iyilik  et!

Osman  Ünlü...

| 
  |  |   |