Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Ağustos 2014, 18:41   Mesaj No:6

nurşen35

Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4415
Beğendi:3686
Takdirleri:14253
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Kader Alnımıza Yazılanlar mı , Yaşadıklarımız mı?

Dünyada farklı yerlere akan nehirler vardır. Kimi Karadeniz'e , kimi Akdeniz'e kimi de denizlere akıyor. O nehirlerin aktığı yerden, gidecekleri yeri bilmek zor değildir. İnsanlarda dünyada Cennete ve Cehenneme akan iki nehir gibidir. Yaşayışıyla, konuşmasıyla , icraatlarıyla , ibadetleriyle herkes bir yere akıyor.
Herkesin nereye aktığı, gittiği yoldan bellidir. İstisnalar olabilir, yani kudret sahibi Cenab-ı Hak, bir taraftan alıp bir tarafa koyabilir. Ama adeti şöyledir ki, nehrin aktığı yer belli olduğu gibi , insanların da ahirette gideceği yer, dünyadaki işlerinden bellidir. Demek ki, alın yazısı insanın icraatı oluyor.

İnsanın alın yazısı ne ise onu yapar. Kimi dinin yıkılması veya değiştirip bozulması için, kimi de İslamiyetin yayılması, insanların huzura kavuşması, kötülüklerin önlenmesi için çalışır. İkisininde alın yazısı bellidir. O halde insanın kaderi ne iş yaptığından bellidir.

'' Allah'ü Teala'nın bir kulunu sevmediğinin alameti, o kulun boş şeyle uğraşmasıdır'' hadis-i şerifi gösteriyor ki, bir kimse ne dünyaya, ne de ahirete hiç faydası olmayan işlerle uğraşıyorsa, Allah onu sevmiyor demektir.
Çünkü; Allah'ü Teala, müslümanın iyi niyetle çalışmasını ibadet olarak kabul eder. Çalışan, vazifesine düşkün olan, gerek dünyası gerekse ahireti için faydalı olan bilsin ki, Allah onu seviyor. Tembel olanı, işine geç geleni , işinden kaytaranı da Allah sevmiyor.

Kişi namazını öyle kılyor ki, tadil-i erkana riayet etmeden alelacele kılıp kaçıyor. Peygamber Efendimiz (sav) buyuruyor ki;
'' Hırsızın en büyüğü namazından çalandır ''
Hırsızlık illaki birinin cebinden mal çalmak değildir. İşinden, vazifesinden , ibadetinden çalan yani bunları hakkıyla ifa etmeyen de hırsızdır.

Yaptığımız her şey , videoya alınır gibi kayda geçiyor, ahirette önümüze konacak. Onun için hiç kimse kendisini haklı göstermek , temize çıkarmak için bir başkasını ikna etmeye uğraşmasın ! Allah'ü Teala , her şeyi görüyor ve biliyor. Müslüman, buna inanan ve bilen insan demektir. O halde başkalarını bırakıp aynaya bakalım, kendimizi görelim ve ne halde olduğumuza karar verelim. Bize kendimizi gösterecek ayna, Silsile-i Aliyye büyüklerinin hayatı ve kitaplarıdır....






M. Ali Demirbaş...
Alıntı ile Cevapla