Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Ağustos 2014, 13:10   Mesaj No:9

ali70

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:ali70 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36490
Üyelik T.: 14 Aralık 2013
Arkadaşları:17
Cinsiyet:
Memleket:karaman
Mesaj: 812
Konular: 38
Beğenildi:236
Beğendi:586
Takdirleri:449
Takdir Et:
Standart Cevap: RE: Evde köpek beslemek günah mıdır?

Alıntı:
didem Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Ben burada yazılanları okuyunca gerçekten üzüldüm ve yazmak için üye oldum. Bu sadece bizim dinizmizde olan bir şey sanırım herkes herşeyi nekadar biliyor inanılmaz sanki islamiyet sadece kişi tekelinde olan bir din. Ben kişisel olarak kimsenin yok bu böyle yok şu şöyle deyipte fetva vermesinden hem sıkıldım hemde kesinlikle inanmıyorum. Yüce rabbimiz biz insanlara akıl vermiş rehber vermiş. ve kesinlikle özgür bırakmış her kişi kendinden sorumludur.dayatmayla zorla yapılan hiçbirşeyin zaten hükmü yoktur ve ayrıca yapılanlar nedir bu böle bir matah gibi övünç meselesi olmaktatıdır. günümüzde. yok namaz kılarlarmış kardeşim neden söylüyosun neden övünüyosun zaten bunu yapmak zorundasın bu senin borcun sana emredilen bu. ben hayvan insan bitki doğa ne varsa yüce rabbimin yaratığı için seviyor ve baktığım herşeyde onun yüceliğini bir kez daha hisediyorum. Çok şey yazmak isterdim ama.Köpek beslemek günah diyenler,gün içinde hiç mi küfür etmiyolar,yalan söylemiyolar,birilerinin arkasından konusmuyolar,birilerine kin gütmüyolar,birilerine yan gözle bakmıyolar,birilerine lakab takmıyolar,birilerini soymuyolar,birilerinin hakkına tecavüz etmiyolar, hiç mi kul hakkı yemiyolar ?
Neden işlenen ya da işlenecek olan günahı kendilerinde değil de hayvanlarda ya da onları koruyup kollayanlarda arıyolar?çok dikkat ederek yaşamaya çalışırım bilmeden yaptıklarım mutlaka vardır ama bilerek yalan söylemem, kimsenin canını yakmam, kimseyi hor ve hakir görmem ne olursa olsun kim olursa olsun herkese gülümser eşit davranmaya çalışırım helal yoldan anlımın teri ile kazandığımla yetinir şükür eder hiç kimsenin hiç bir şeyine yan gözle bakmam istememde, arkadan konuşmam varsa derdim yüzüne söylerim hep, içki içmem, kumar oynamam elimden geldiğince ibadetlerimi zamanında kafam erdiğince yapamaya çalışırım en büyük amacım kızımıda dürüst yararlı herkesi seven dinini bilen bir birey olarak yetiştirmektir.
Ha hayvanları sevmek o korumasız varlıkları korumak doyurmak bakmak günahsa Yaptığım günahsa ve günahım buysa, sonucu cehennemde yanmaksa sadece sebeb bu olsun
Didem hanım hayvanları sevmek günah diyen yok. Allahın her yarattığı canlının evren içinde kendine has özel bir yeri var. Yaratılanlar Allah için sevilir. Ama seviyoruz diye de evin içine almak zorunda değiliz. Niye evinizin içinde domuz, inek, keçi, koyun, vb beslemiyorsunuz? Evin içi pis olur değil mi?
Köpeğin de yaratılışı gereği evin içinde değil dışında beslenmesi gerekir. Besleyin ve sevin köpekleri. Ama bahçenizde olsun. Eğer temiz bir evde yaşamak istiyorsanız. Sonra onu bağlayın ki yoldan geçenlere saldırmasın. Eğer yoldan geçene köpeğiniz saldıracak olursa, köpek suçlu olmaz, siz suçlu olursunuz. Köpek besleyen günah kazanır cehenneme gider diyen oldu mu? Hayır. Ama hayvan beslemenin de kuralları olmalı. Hayvanları doğalarına uygun besleyin. Evde beslemek onların doğalarına uygun değil demek ki. Dinimiz hayvanları sevmeyi ve korumayı emreder. Öyle ki Peygamber efendimiz bir sefere giderken, koskoca kafilenin yolunu iki kuş rahatsız olmasın diye değiştirmiştir. Açılan konuyu iyi okusaydınız köpek düşmanlığı yapılmadığını görürdünüz. Neyse talihsizlik olmuş.

Alıntı:
mayko33 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Gördüğüm kadarı ile genelde köpekten nefret edenler yorumlamış.Kimse bilimsel açıdan konuya yaklaşmamış.Sağlık açısından baktığımızda kedinin dışkı ve tüylerinde toksoplazma mikrobu mevcuttur.
Bunun yanında köpekteki her tehlike kedide de mevcuttur.
Her iki hayvanın da aşıları tam yapılır ve her yıl tekrarlanırsa sağlık açısından problem kalmaz.Hayvan sağlığını ilgilendiren aşılar 3 ile 15 lira arasında değişir.Hayvandan insana bulaşan hastalıklarla ilgili aşılar 80-120 lira arasında değişir.
Lütfen köpek korkunuza da dini alet etmeyin.Ayrıca Allah'ın yarattığı bir hayvandan nefret etmek,ona zarar vermek,dövmek sövmek,araba ile ezmek,öldürmek,kötüleyerek toplumda negatif izlenim yaratmak Ahirette size yol su elektrik olarak geri dönecektir.

Konu dışı olmak üzere dini alet etmek demişken aklıma geldi yazmadan edemeyecem.Lütfen cami yardımlarını cami kapısında camiye gelen insanlardan toplayın.Ev ev dolaşarak topladığınız paralar helal olmuyor.Bazen tanıdık adam geliyor kıramayıp veriyorum ama helal etmiyorum.Bilginize.
Sağlık açısından her iki hayvanda da mikroplar mevcutsa da, doğaları gereği köpek dışarıda olmalı ve kedi içeri girebilir. Çünkü kedinin içeride bir görevi var. Fareleri yakalamak ve temizlemek gibi. Sonuçta kapıyı kapatıp kedinin dışarı çıkmasını engellerseniz kediye zulmedersiniz. Evlerin içi insanların yaşam alanlarıdır hayvanların değil. Bunu bir insan olarak sizin de biliyor olmanız lazım. Kimse köpek korkusuna dini alet etmiyor. Sadece peygamberimizin(eğer müslümansanız siz de peygamberimizin sözünün üstüne söz koymazsınız) sözü nakledilmiş. Uymanız lazım değil mi? İslam dininde hayvanlara eziyet diye bir şey yoktur. İslamdan haberi olmayanların hayvanlara yaptıkları zulmü islamdanmış gibi göstermek size bir şey kazandırmaz.

Konu dışı olarak, yapmışsınız bir hayır buraya niye taşıyorsunuz. Camiye yardım isteyenleri kınıyorsunuz. Ama unuttuğunuz bir şey var. Burada kimse sizden para istemiyor. Konu dışı diye buraya taşımışsınız töbe töbe...
Diyelim ki birini kıramayıp camiye yardım yapmışsınız. Helal etmediğinizi söylüyorsunuz. Onu bize değil de parayı verdiğiniz adama söyleyin. Burada bize helal etmiyorum deyip te, bizden paranızı geri mi istiyorsunuz? Hayır bana öyle geldi de...
Yardım Allah için yapılır. Siz birini kıramayıp yaptığınız yardımı bize yapmadınız. Her kimse o tanıdığınız sizden isteyen kişiye yapmışsınız. Allah için camiye hayır olsaydı unuturdunuz ve sevabını Allahtan beklerdiniz. Bizden değil.
Paranızı istiyorsanız arkadaşınızdan isteyin. Hem verip hem helal etmiyorum demek dilim varmıyor ama sizin görgü ve edebinizi gösterir.

Bilginize.
__________________
Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz.
Alıntı ile Cevapla