|  16 Eylül 2014, 21:07 | Mesaj No:11 | 
  |  Durumu:    Medine No :  38944  Üyelik T.:
09 Şubat 2014  Arkadaşları:60 Cinsiyet:Bayan |   Cevap: MÜ'MİN SURESİNİ sorularla TANIYALIM 
   * Gökler - yerlerAlıntı:   |  Abdulmelik Üyemizden Alıntı
					   21-surede hangi konu işlenmemiştir?22-surede hangi konu işlemiştir?Ahirette herkes yaptıklarının karşılığını alacaktır.Hakimiyet hukumranlık Allahındır                * Ayet  (12) 
Allah ahirette hesapları çabuk görendir.         * Ayet  ( 17)
Bübürlenenlerin uğrak yeri cehennemdir.     *   Ayet  ( 60)
Ahirette  herkes  yaptıklarının  karşılığını  alacaktır.
 23-Allahın ayetlerini tartışanlar ne ile suçlanıyor?,HamanFiravunGerçeklere kör olanlarHepsiHepsiAyet (36)  '' Firavun  dedi ki; Ey  Haman  bana  bir  kule  yap, belki  ben  o  yollara  ulaşırım''Ayet (58)  '' Kör  ile gören  iyi  ve  yararlı işler  yapanlarla  kötü  işler  yapanlar  elbette  bir  tutulamaz''
 24-Geceyı yaratma amacı ne ile izah ediliyor?Küfürleri ileKibirleri ileNasipsizlikleri ileHepsiKibirleri  ileAyet  (56)Çünkü  kendilerine  gelmiş  kesin  bir  delil olmadan  Allah'ın  ayetleri  hakkında  mücadele  edenler  var ya, muhakkak ki, onların  kalplerinde  asla  yetişemeyecekleri  bir  kibir  vardır.  Sen  hemen  Allah'a  sığın. Çünkü  O  evet O'dur  işiten, O'dur  gören''
 25-“Allah insanlara karşı ……… “Ayeti tamamlayan boşluğa ne gelmeli?DinlenmeEğlenmeÇalışmaHiçbiriDinlenmeAyet  (61)  İçinde  dinlenesiniz  diye  sizin   için  geceyi , göz  açıcı  olarak  da  gündüzü  yaratan  O  Allah'dır. Gerçekten  Allah  insanlara  karşı  lütuf  sahibidir.  Fakat  insanların  çoğu  şükretmez''
 26-surete yaratılış çeşitleri aşamaları geçmektedir.aşağıdaki aşamaların hangisi geçmemektedir?MerhametlidirLutufkardırRahmandırCebbardırLutufkardır
 27-“peygamberleri onlara …… ile geldi.”boşluğa ne gelmelidir?Topraktan yarattıNutfeden yarattıAlaktan yarattıSudan yarattıNutfeden  yarattı
 28-“ey milletim ben sizi …… çağırıyorum siz ise beni …..çağırıyorsunuz.” boşluklara ne gelmelidir?BilgilerleBelgelerleMucizelerleİnzar ileMucizelerleAyet  ( 83)  ''  Onlara  gönderdiğimiz  peygamberler  apaçık  delillerle  geldiğinde, sahip  oldukları bilgiye  güvenerek  şımardılar  ve  alay  ettilerve  alaylarının  cezası  kendilerini  çepeçevre  kuşatıverdi''
 29-ateşe atılanlar bi nebze olsun kurtulmak için “Rabbinize yalvarın da azabımızı hafifletsin” yalvardıkları kim?Kurtuluşa-ateşeHidayete-dalaleteCennete-cehennemeHayata-ölümeKurtuluşa - ateşe 
Ayet  (41)
 30-insanların yaratılmasından daha büyük şey nedir?Peygamberlerine yalvarırlarBuyuklerine,onları sapıtanlara yalvarırlarZebanilere yalvarırlarCehennemin bekçilerine yalvarırlarCehennem  bekçilerine  yalvarırlarAyet  (49)
 Dağlar-denizlerGökler-yerlerCinler-meleklerCennet-cehennem
 |  
 Ayet  (57)  ''  Elbette  göklerin  ve  yerin  yaratılması  insanların  yaratılmasından  daha  büyüktür, fakat  insanların  çoğu  bilmez''

| 
  |  |   |