Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Ekim 2014, 12:28   Mesaj No:8

umut628

Medineweb Aktif Üyesi
umut628 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:umut628 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 24048
Üyelik T.: 01 Ocak 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 242
Konular: 66
Beğenildi:64
Beğendi:0
Takdirleri:110
Takdir Et:
Standart Cevap: TC, Kürdistan, kafatasçılık...

“Yüzünü Mescid-i Haramına Çevir”
Bazı dini ve ahlaki ve hatta “sadece Kuran” sloganların ardına sığınarak, işi gücü gayrimeşru ve Allah’sız bir yapılanmayı sempatize etmek olan belli belirsiz bir kesim var maalesef. Sözüm aslında onlara…
Doğu batı dahil bu ülke insanının tamamına en az üç nesil zulmetmiş bir oluşum nasıl sempatik gösterilebilir!!! Kuran’ın mantığıyla ülkede bozgunculuk çıkaran çetelerin işleri nasıl bağdaştırılabilir? Kendi ülkemizi ve kendi insanlarımızı (etnik ayrım gözetmeden) tevhid çerçevesinde uyarmak için gerektiğinde en derin biçimde eleştiriyor oluşumuz bu ülkenin, bu ailenin parçası oluşumuzdandır. Şahsen benim bu eleştirel bakışım, mazluma hak verişim, zalime haykırışım ve hatalara yaptığım vurgu, kendi ülkemi kendi insanımı yeriyor oluşum ülkemde bozgunculuk çıkaran terörist örgütleri ve onların zalim ve katil liderlerini sempatiyle karşıladığım anlamına gelmez.

Şeytan sağdan da soldan da yaklaşır. IŞİD de teröristtir PKK ve türevleri de. Kendi askerine taş atıp, kendi subayına “senin ülken” derken bu ülkeyi kendi ülkesi olarak görmeyen ama bu halkın vergisinden maaş alanların, hem savaşı çıkarıp hem de barış çığlıkları atanların, gelmiş geçmiş cahil ve gafil siyasetçilerin kabahatlerini sadece Türk halkına ve Türk askerine mal edip aynı cahillikle halkları birbirine düşürenlerin, ağalarla kol kola gezerken ağalık düzenine sözde karşı çıkanların, silahlı mücadele yapıyorum diyerek silahsız askeri otobüsten indirip kafasına sıkanların, hapishanelerdeki bazı zalim görevlilerin ego zulmünü görüp de memleketine dönmekte olan astsubayı arabadan indirip karısı ve çocuklarının gözü önünde zulmederek işkence ile öldürenleri göremeyenlerin, öfkesi bir türlü bitmeyenlerin, yatırım yapılmıyor dedikten sonra öğretmeni, mühendisi öldürüp, yapılan fabrika inşaatını bombalayıp, tesisin yoluna mayın döşeyenlerin, 14 yaşında bir kızı gerilla diye ön saflara sürüp gecenin zifiri karanlığında karakola saldırtıp da sonra “bu kızı asker acımadan öldürdü!” diyenlerin, hem asayiş isteyip hem polise taşla molotofla saldırarak semtine sokmayanların, ırkçılığı eleştirirken en ala karşıt ırkçılığı yapanların çelişkisini görebilenlerdenim elhamdülillah. Sessiz kalmam ve bilenin ve bilmeyenin ahkam kestiği bir ortamda acı acı gülümsemekle yetinmem; kendimce verdiğim tevhid mesajına zarar vermek istememem, devletimin (katılmadığım birçok yönü olmasına rağmen) çare arayışına saygılı olmam ve çatışmasızlık sürecine ve bireysel olarak huzura destek vermem adınadır. Yoksa söyleyeceğimiz çok şey var da…

Gelin her türlü ırkçılığa, ahlaksızlığa ve her türlü zulme karşı olalım. Irkçılığa sözde karşı çıkanların ağzından “Kürt” ve “Kürdistan” kelimesi eksik olmuyorsa bu ne menem bir ırkçılık karşıtlığıdır? Türk kelimesine alerjisi olup her türlü iyi niyetli söylemi bile “ırkçı, ırkçı” diye baltalarken Kürt kelimesini hep ezilmişlikle eşleştirip tahrikle tribüne oynayan asıl ırkçıları ve sömürücüleri tanıyın artık. Öncelikle Kürt kardeşlerimizin vatanın diğer kesimleriyle kardeşliklerini baltalayanlara karşı çıkmaları, uyanmaları ve kendilerine zulmedenlerin her yönden gelebildiğini görmeleri gerek. Benden olmayan kötüdür anlayışı yıkılmalı artık. Yoksa kötüler de iyiler de her kesim insanın içinden çıkar. Kötünün Türkü Kürdü olmaz. Her Türk gibi her Kürt de kendi mahallesinde huzuru sağlamaya çalışmalı, hırsızına, arsızına, torbacısına, kapkaçcısına, üç kağıdı meslek edinmiş tüccarına, yere tükürenine, otobüs yakanına, servis tarayanına, çocuk taciz edenine, kardeşi kardeşine düşman edenine karşı çıkmalıdır. Eğer insanlar huzur istiyorlarsa önce dönüp kendi ailelerine ve kendi mahallelerine bakmalı, huzuru önce orada içselleştirip içselleştiremediklerini görmeleri gerek.

Tamam devlet hep (!) hatalı da kendisini düzeltmeye yanaşmayan insan hatalı değil mi? Hala başlık parası alan kız babası, hala karısını insan yerine koymayıp hayvan gibi döven koca, hala haraç almayı ve başkasına ekmek tezgahı açtırmamayı kendine hak gören şehir eşkiyası, hala otobüste metroda kadını kızı taciz eden bir ayı, hala töre de töre diyip duran ahali, hala dedikodu yapan mahalle kadını, hala tevhidin t’sinden haberi olmayan insanımız hiç hatalı değil mi?

Ha dini kullanan bir şeyhin müridi, ha töreleri kendine siper eden bir ağanın marabası, ha devlet adamlarını peygamber gibi gören bir parti taraftarı, ha geleneksel sloganları kendine ayet edinmiş bir sözde sosyal demokrat, ha terörist liderleri kendine ilah edinmiş bir gafil! Çok mu farkları var?
Biz kendimizi düzeltmezsek toplum, millet, devlet nasıl düzelebilir!!! Ama hele Allah adını anarken, hala bu ülkeye üç nesildir kan kusturmuş Allah’sız bir örgütü övmeyin lütfen. Eğer müminseniz, en azından devleti eleştirdiğinizin onda biri kadar o terörist örgütleri siz de eleştirin artık. Hem Allah’ı anıp hem de o katilleri sempatize ettiğinizde eminim sadece benim değil, sizi vatan ve din kardeşi gören birçok kardeşinizin yüreğine de yaralar açıyorsunuz. Farkında değilsiniz. Bilin istedim.

Yüzünü mescidi harama çevirmek sadece kıbleye dönmek değil, fikrimce ülkesine, ailesine toprağına sılasına yüzünü dönerek orayı ıslah etmek, oraya huzur ve barış getirmek, oradaki insanlarını birleştirmek için çabalamak, hayırlarda yarışmak demektir aynı zamanda.

2 Bakara 148 Herkesin (her topluluğun) yüzünü çevirdiği bir yön (cihet) vardır. Öyleyse hayırlarda yarışınız. Her nerede olursanız, Allah sizleri bir araya getirecektir. Şüphesiz Allah, her şeye güç yetirendir.

2 Bakara 149 Her nereden çıkarsan (çık), yüzünü Mescid-i Haram yönüne çevir. Şüphesiz bu, Rabbinden olan bir haktır. Allah, yaptıklarınızdan gafil değildir.
2 Bakara 150 Her nereden çıkarsan (çık), yüzünü Mescid-i Haram yönüne çevir. (Siz de) Her nerede olursanız (olun) yüzünüzü onun yönüne çevirin. Öyle ki, onlardan zulmedenlerin dışında insanların, size karşı bir delilleri olmasın. Onlardan korkmayın, Benden korkun, üzerinizdeki nimetimi tamamlayayım. Umulur ki hidayete erersiniz.
Alıntıdır
Bu yazıya aynen katılıyorum dostlar.
ırkçılığın kimseye faydası yok, mesele ırkçılık etrafında şekillenip kimse kimseyi kırmasın
__________________
O yüz , her hattı tevhid kaleminden bir satır;
O yüz ki , göz değince Allah ' ı hatırlatır.
Alıntı ile Cevapla