02 Ekim 2014, 12:21

|  

Mesaj No:99  |  
       Durumu:     Medine No :  38944   Üyelik T.:
09 Şubat 2014   Arkadaşları:60 Cinsiyet:Bayan     |       Cevap: Medinewebli İlitam Öğrencileri İstişare Bölümü         Alıntı:      mehmet akif2 Üyemizden Alıntı
					     arkadaşlar benim kafam öyle karışık ki    
okul başladı çalışmam gereken dhbt sınavı var   
ilitam dersleri dün başladı ilk derse katılamadım sonra videosuna bakayım dedim baktım ben ne sanal oturuma katılabiliyorum ne de canlı derse    
kendimi çok fazla strese girdirerek face grubuna, kardeşime sordum bir cevap alamadım ama hamdolsun tekrar orayı burayı karıştırınca hepsini buldum ders arşivinden videoyu da bulabiliyorum   
ders videolarına bakmam lazım hocaların yüklediği pdf dosyalarındaki bilgilere bakmam lazım    
sistematik kelam hocası 237 sayfa pdf yüklemiş 12 unite    
diğerlerini de bakacağım emin bunların da sayfası çoktur   
ilitam 4. sınıfta olanlar ve 3. sınıfta olanlar bu kadar derse hem çocuklar(1 ay sonra 1 yaşında olacak kızım ve 1. sınıfa giden oğlum) hem ev derken bu kadar dersin üstesinden nasıl geleceğim   
bir de bizim 10 dersimiz var   
hem dhbt hem okul dersleri çok stres yaptım   |        mehmet  akif  sıkıntıların  gelmesi  görünüşte  çok  acı  ise de,  bunların  nimet olduklarını  unutmamak  gerekir.  Bu  dünyanın  en kıymetli  sermayesi  üzüntüler  ve  sıkıntılar  değil midir? Bu  güzel  nimetler  acılarla  kaplanarak  imtihan  yolumuz  açılmıştır.   Bu  acılar  içindeki  tatlıları da  görmek  lazımdır. Nasıl  tatlı  olmasın ki,  Sevgiliden (cc)  gelen  herşey  tatlıdır.  Biraz  sabrederek  ve  Rabbime  de  sığınarak  bu  sıkıntıları  atlatabilirsin.  Bu  sıkıntıların  arkasından da mükafat  geleceğini  düşündükçe  sabrın  daha da  çoğalacaktır.   
Ya   Rabbi  bizleri  sıkıntıların  sevaplarından  mahrum  eyleme !  Bundan  sonrada  bizi  fitnelere  düşürme.  Allah'ü  Teala  selamet  versin....            |  
  |   |        |