Sen  şimdiden  pes  etmişsin..

Sana  bir  yaşanmış  bir  hikaye  anlatayım,  aslında bu hikayeyi  daha  önce  de  anlatmıştım. 
Yüreği  İlahiyat  okumakla  yanıp tutuşan, fakat   düz  lise  çıkışlı  olduğu  içinde  Ösym  sınavına  girmeden  bu  bölüme  ulaşması  zor.  
Kayıt için  geç   kaldığını düşündüğü  anda hocası  diyor ki, git bir  dene  belki  kayıt için süre  dolmamıştır. O ümitle okula gittiğinde  son  evraklar  alınmak  üzere...

Artık 1 ay  yada  1,5  ay   var  çalışması  için.  Fakat  liseden  mezun  olalı  çok  uzun  yıllar  olmuş , mümkün  değil  kazanması.  Sınav  bitiyor  ve  sonuçlar  açıklanıyor..İlahiyatın  taban  puanı  140  fakat  o  kşinin  aldığı  puan  135  puan,  çok  üzülüyor  tabi ki! 
Fakat  hocasının  yine  desteğiyle  ek   kontenjana  başvurması  için  diretiyor.  O  kişi  o  kadar  ümitsiz  ki, '' vazgeçelim   hocam   olmayacak işte  Rabbim  isteseydi, o  puanımı  yükseltirdi'' 
Ama  hocası  ısrarlı  sen  yapabilirsin,  diyor. 
O  kişi  gece  gündüz  Rabbine  yalvarıyor''  Rabbim   Sen  dilersen  bu  az  olan  puanımı  yükseltirsin, Senin  gücün  herşeye  yeter''  bu  duasından hiç  vazgeçmiyor,  ta ki !   
Aöf  için  gidip  kayıt  yaptırıncaya  kadar,  kaydını  yaptırıyor  ama  kendiside  şaşkın çünkü  puanı   tutmayanın  kaydını  neden  yaptılar , diye kendi  kendine  soruyor.  
Onlara  sormaya  cesareti  yok ''  Biz  yanlışlıkla  kayıt  etmişiz  şimdi  kaydınızı  iptal  ediyoruz ''  diyecekler  diye  koşar  adımlarla  oradan  uzaklaşıyor. 
Bu  arada o duasına sürekli devam  ediyor ''  Allah'ım  SEN  dilersen  o  puanımı  yükseltirsin ''
Yerleştirme zamanı geldiğinde  telefonla  öğrenmesi  gerekiyor,  bir  yakının  arayıp  belki  yerleşmiştir  ümidiyle   telefonda  soruyor ''  telefondaki ses ''  hayır  yerleşememişsin. Tam  telefonu kapatırken Rabbim  Senin  bir  bildiğin  vardır,  diyor.. 
Telefondaki  ses  yükseliyor ''  dur  kapatma  şaka  yaptım 208  puanla  İlahiyata  yerleşmişsin '' 
Yorumu  sana  bırakıyorum  eymeen