|   Cevap: DHBT İstişare bölümü 
  Mülakatta  Dikkat  Edilecek  Hususlar:
 Kur'an-ı  Kerim'i  Yüzünden  Okuma :

Kur'anı  Kerim'i  yüzünden  okuma  yaptırılacak.  Kur'aı  Kerim'i  yüzünden  çok  iyi  okuyarak  komisyonu  etkileyebilirsiniz.  Kıraatı  düzgün  olmayan  sınavda  başarı  elde  edemez.  Başarının  sırrı  burdan  geçiyor.  Bütün  adayların  buna  çok  dikkat  etmesi  gerekiyor.  Komisyonun  en  çok  üzerinde  durduğu  konu;  Mahreçler ,  sıfatlar  ve  tecvid   kaidelerine  çok  dikkat  edilmeli.

Ezber  Rol  Oynar   DİKKAT :
 Bazı  sureleri  bilmenizde  fayda  var.  Din  görevlisi  adayı  (  Yasin , Mülk , Hucurat , Rahman , Nebe  sureleriyle  Duha  suresinden  Nas  suresine  kadar )  ve  duaları  ezbere  okur.
 Biliyorsanız  bildiğinizi açıkça söyleyiniz.  Bilipte  hatırlayamadığınız  sureleri  ''  çalışmadım ,  heyecandan  unuttum''  demeyiniz.

Mesela :  Amme  suresi  çok  kısa  olduğundan  ''  hocam  anımsayamadım  ama  şu  sureleri  çok  iyi  biliyorum,  isterseniz  onları  okuyabilirim''  gibi  +  puanlar  almanın  yolunu  deneyiniz.  Alternatifler  sununuz.

İlmihal  Bilgisi :
 Namaz , Oruç , Zekat , Hac  ve  Akaid  konularında  bilgili  olmanız  yeterli  olacaktır.  Diyanet  İslam  İlmihali  2   ciltlik  kitaba  göz  atınız.

Hitabet  Bilgisi:
 Yağmur  duası , Nikah  duaları , Cenaze  duaları ,  Hutbe  dualarını  mutlaka  tekrar ediniz.  Sert  tipli  olmayınız,  kendinizi  iyi  tanıtınız.
 Güler  yüzlü  olan  +  puan  alır.

Müezzinler :  Ses  tonunuzu  çok  iyi  ayarlayınız.  Hangi  ezanın  hangi  makamda  okunduğunu  iyi  bilmeniz  gerekiyor.  Kamet  getirme  işini  sıkı  tutunuz.
 Aşr- ı  Şerif  okuyacağınız  zaman  kendinizi  kontrol  ediniz..

ALINTI..

|