|  05 Kasım 2014, 14:33 | Mesaj No:20 | 
  |  Durumu:    Medine No :  38944  Üyelik T.:
09 Şubat 2014  Arkadaşları:60 Cinsiyet:Bayan |   Cevap: AHKAF SURESİNİ Sorularla Tanıyalım 
   Alıntı:   |  mihrinaz Üyemizden Alıntı
					   21.'' Hatırla ki cinlerden bir grubu, Kur'ân'ı dinlesinler dîye sana yö*neltmiş idik''..ilahi buyruğuyla kastedilen nedir.
 a.Kureyşli müşriklere bir azardır
 b.mü'minlere uyarıcı bir ikazdır
 c.taiflilere sitemdir
 d.hiçbiri
 d. hiçbiri
 Ayet   (29)   ''  Ey  Peygamber !  Biz  cinlerden  bir  kısmını  Kur'an  dinlemek  üzere  sana  yönlendirmiştik.  Onlar  gelip  Kur'an'ı  dinlemeye  başlayınca  birbirlerine  Sessiz  olun ,  dinleyelim  demişler.  Kur'an'ın  okunması  sona  erince  de  uyarmak  üzere   kavimlere  dönmüşlerdir''

22.Allah Rasulü Taifte ,kimin arazisine,bahçesine sığınmıştır.ayeti yazınız

a.Cumahoğullarından bir kadının
 b.Rabia'nın iki oğlu Ut-be ve Şeybe'
 c.Amr b. Umeyroğulları
 d.Abd Yalil, Mesud ve Hubeyb'in

b. Rabia'nın  iki  oğlu  Ut-be ve Şeybe

Ayet  (35)  ''  Ey  Peygamber !  Azim  ve  sebat  sahibi  Peygamberler  gibi  sen  de  sıkıntılara  sabret,  göğüs  ger.  İnkarcıların  başına  azabın  gelmesi  için  acele  etme. Onlar  kendilerine  vadedilen  cezayı  gördükleri  gün  dünyada  sadece  bir  kaç  saat  yaşadıklarını  zannedecekler.  Bütün  bunlar  bir  duyurudur.  Unutmayın ki!  günaha  batmış  toplumlardan   başkası  helak  edilmez''

24.''Peygamberlerden büyük azim sahiplerinin sabrettiği gibi sen de sabret ve bunlar İçin acele etme''..Müfessirler, ulul azm peygamberleri açıklarken hangilerini bunun dışında tutmuşlardır.

a.Nuh, İbrahim, Musa, İsa ve Muhammed (aleyhimu's-selam)
 b.Nuh, Hud ve İbrahim'dir
 c.Yunus, Sü*leyman, Adem
 d. Nuh, Hud, Salih, Şuayb, Lut ve Musa'dır

c. Yunus (as) , Süleyman (as) , Adem (as)
 |  
mihrinaz  hocam  düzeltebildim mi?  bilemiyorum.. 
Herşeyi  birbirine  karıştırdım  galiba  affedersin...
  | 
  |  |   |