Konu Başlıkları: Göstergesel Müslümanlık
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Kasım 2014, 13:06   Mesaj No:3

muallime

Medineweb Sadık Üyesi
muallime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:muallime isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14876
Üyelik T.: 01 Aralık 2011
Arkadaşları:13
Cinsiyet:Anne
Mesaj: 874
Konular: 134
Beğenildi:137
Beğendi:67
Takdirleri:484
Takdir Et:
Standart Cevap: Re: Göstergesel Müslümanlık

Alıntı:
Allahın kulu_ Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Cok sasirdim hakkimizda hayirli olsun rabbim ayagimizi kaydirmasin amin
Neden Şaşırdınız kardeşim ?!,Her okuduğunuz doğru mu ? Bir akıl süzgecinden geçirmeden her okuduğumuza inanırsak halimiz perişan !!

**********

Bu adamı tanımam ama Müslümanların halini anlatayım derken kullandığı uslüp,kendisi darmadağın etmiş beraber inceleyelim mi ?


************

İslam ülkeleri ve bu arada Türkiye, Kur’an ve Sünnet’teki temel İslami değerler bakımından, 208 ülke içinde son sıralarda yer alırken, ilk sıraları Yeni Zelanda, Lüksemburg, İrlanda, İzlanda, Finlandiya, Danimarka, Kanada, İngiltere, Avusturalya, Hollanda, Avusturya, Norveç, İsveç ve İsviçre gibi Batılı ülkeler doldurmaktadır.Alıntı

*******

Araştımayı yapılan yer Amerika -bir numaralı Müslüman düşmanı belde-araştımayı yapan İranlı-Tarihi boyunca kafirlerlerle hiç savaşmamış sadece Müslümanlarla savaşan tek ülke olan İRAN -ve yukardaki cümle tam bir fiyasko!!!!!
Ben bu ülkelerden biri olan Avusturyada yaşıyorum ve Türkiyeden daha iyiymiş Müslümanlık..(Ne şekilde güleyim şaşırdım.)Külliyen Yalan ..Tam bir TÜRKiYE DÜŞMANLIĞI ...

****

Gelelim ithamlara ,okuyalım beraber;“beyaz Müslümanlık”, “Çukurambarlaşma, obez büyümeci “gökdelen ve inşaat cumhuriyeti”,DÖNEK; MÜNAFIK MÜSLÜMAN; ''dini ve donu'' ,tevilci Sünnizm, -Alıntı-

********

Bu ifadeler Allah aşkına gerçekten Müslüman kardeşlerini düzeltmeye çalışan bir samimi insanın sözleri mi ?Bu yazıdan sonra kaç kişi düzelir ?Yoksa Müslümanlardan Nefret mi Eder?Bu yazıyı okuyunca İnsanın camiye cemaate gidesi bile gelmez. Bu nedir ? Ehli Sünnet Düşmanlığı mı ?Türkiye Düşmanlığı mı AK parti Düşmanlığı mı ?

********

evinde sabah namazına kalkmaz, tatillerde ve gözlerden ırak yerlerde ibadete yaklaşmaz-alıntı-

**************
Hadi Yazar diyelim;Kendisi Bu kadar ithamda bulunduktan sonra bu Zu-i zannına ne diyelim!!! Zui zan Kuranı Kerimde yasaklanan bir fiil değil mi ?

Bir insanın evinde ibadet yapıp yapmadığını kim bilebilir??

********

Bu yazı da bazı doğrular olmakla birlikte ,Müslümanların birbirlerine karşı içinde biriktirdikleri kin ve nefreti çok açık gördüğümüz ibretli bir yazı !!

Asıl anafikir şu cümlede saklı ,

Müslümanların çoğunluğu ile nakilcilikten beslenen hurafeci din anlayışları devam ettiği, eleştirel aklı ön plana alan bir din ve hakikat sorgulaması önünde engeller olduğu, pragmatist, kişiselci, kabileci, milliyetçi ve devletçi bir dindarlık biçimi sürdüğü, “ataları üzerinde bulduğumuz din anlayışı” ile hesaplaşma gerçekleştirilmediği, yönetim ve siyaset mekanizmasında kurumsallaşma ve sistematik yönetim anlayışının olmadığı, emanet ve sorumluluğun ehline değil de akraba, hemşehri, eş dost ve aynı tarikat ya da ideolojiye mensup kişiler arasında paylaşıldığı, tüm bu hususları besleyen iktidar, ganimet ve güç üzerinden Müslümanların “İslami rantın paylaşım kavgası” verdikleri sürece, Müslümanlar ve dindarlar İslami değerler skalasında sınıfta kalmaya mahkum olmaya devam edecektir.


***************

Toplumumuzda yaygın hurafeler olduğu doğrudur.Amel noktasında ictihadlara şiddetle ihtiyaç olduğu da doğrudur.Lakin Yazar bu kadar iyi niyetli değil.Diyorki Sünnet ,Hadis,Fıkıh usulü,İcma Tasavvuf Kelam ilminin hepsi çöpe!!!! Yaşasın Yeni din anlayışı Herkes Kuranı okusun ne anlıyorsa onu amel etsin .Bütün Mülümanlar kötü ,Bir tek ben İYİYİM


****


Acaba bu kişilere makam mevki verseler,Villalara burası sizin mekanınız deseler,aynı şeyleri söylerler mi çok merak ediyorum.
__________________


Alıntı ile Cevapla