Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Aralık 2014, 10:49   Mesaj No:2

muallime

Medineweb Sadık Üyesi
muallime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:muallime isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14876
Üyelik T.: 01 Aralık 2011
Arkadaşları:13
Cinsiyet:Anne
Mesaj: 874
Konular: 134
Beğenildi:137
Beğendi:67
Takdirleri:484
Takdir Et:
Standart Cevap: Dindarlaşıyoruz Derken Uzlaşmaz Çelişkilerimiz

Çok yerinde bir paylaşım,gerçekten Müslüman sosyetesinin geldiği yere ''absürdlüğün zirvesi ''denilebilir.Üstelik sadece sosyeteye ait de değil, sosyal medya aracılığıyla bunlara şahit olan orta sınıf ta mutluluğun, bu tür bir yaşam tarzı olduğuna kendini inandırmış,suyunun suyu mesabesinden bir şeyler yapmaya çalışıyor.Müslüman sosyetesinin yaşam tarzına bakınca laik sosyete, paralı kesimden farkının sadece neredeyse başörtüsü diyebiliriz.Çünkü başörtüyü çıkarınca laik ,dini hassasiyetleri olmayan paralı kesimden hemen hemen hiç fark kalmıyor.

Yazının en çarpıcı kısmı da şu tespitler;

''Doğru ve yanlışı tek bir açıdan bakarak tanımlayamayız. En doğruyu ararken kişilere değil ilkelere bakmak gerekiyor. Bu nedenle bugün mütedeyyin kesimde görülen değişikliğin sebepleri konuşulurken, ekonomik imkânlardaki artışın ötesinde analizler yapılması gerekiyor.

Belki de geçmişteki anlayışımız /dünyadan vazgeçerek dindarlaşma modeli / doğru değildi. Ya da İslam’a tamamen siyasal bir proje olarak bakmak.

Belki de bunların arasında bir orta yol bulmamız gerekiyor. Diğer taraftan ise dindarlığın ameli kısmına odaklanarak, felsefesine bigane kalmanın sonuçlarına da bakmak gerekiyor. Diğer taraftan dindar yaşantımıza mikslediğimiz âdetlerin kültürel dinî kodlarını da bilmek gerekiyor ki ortaya çıkan absürd hâlleri fark edelim.

Kapitalizmin; üretim-tüketim kısırdöngüsünün içine insanı hapseden felsefesini bilmezsek, neye niçin karşı olmamız gerektiğinin farkında olamayız. Bize sunulan içeriklerin bizi dönüştüreceği biçimleri göremeyiz.

Mesele tüketmenin ötesinde bu dünyanın temsil ettiği ve ruhumuza sızan semboller. Burada sınırı nerede ve hangi ilke ile koyacağız. Hristiyan dünyasına ait sembollerle ve kültürle şekillenmiş tüketim nesnelerini bir Müslüman olarak hayatımıza sokarken çelişkilere hiç kafa yormayacak mıyız?''


''Sonuçta Müslümanlar ''kamuya açılan başörtüsü ,Müslümanın parayla imtihanı''gibi derslerden sınıfta kaldı.

Burda Müslüman -paralı -erkeklerin de sınıfta kaldığını görelim .Çünkü Bu şık hanımları yanında görmek isteyen erkekler,bu partilerin finansmanını sağlayan da erkekler.

Allah sonumuzu hayır eylesin
__________________


Alıntı ile Cevapla