Konu Başlıkları: Hz. İsa gelecekmi..
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Aralık 2014, 16:43   Mesaj No:20

ali70

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:ali70 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36490
Üyelik T.: 14 Aralık 2013
Arkadaşları:17
Cinsiyet:
Memleket:karaman
Mesaj: 812
Konular: 38
Beğenildi:236
Beğendi:586
Takdirleri:449
Takdir Et:
Standart Cevap: Hz. İsa gelecekmi..

Alıntı:
hakaşığı Üyemizden Alıntı Mesajı göster
mehdi gelse ne olur gelmese ne olur.kafanız niye karısıyo ki.bizden once ki ummetlerin helak olma sebeplerinden biri cok soru sormaları... islamı dinimizi bu tur sorular ile bolduler muslumanlar muslumanca yasamayı unuttular.oryantalistlerin uydurdugu bi soru işte.yeter ya akıllanın artık muslumanlar...
Kafa karışıklığı yok sevgili hakaşığı.
Efendimiz(sav) gelecek dediyse gelecektir. Biz bu konuda Hz. Ebubekir'in söylediğini söyleriz:
''O(sav) dediyse doğrudur.''

İnsanların bizi anlamadığı konu şurası:
Sanki biz, onlar(Hz.İsa as ve Mehdi) gelecek diye inandığımız için yapmamız gerekenleri yapmıyoruz. Birilerinin geleceğine inanmakla, yapmamız gereken işleri sanki yapmıyormuşuz da, onlar gelsin de düzeltsin diye bekliyormuşuz. Böyle bir kanaat var... Ama yok böyle bir şey.

Biz peygamber efendimizin söylediklerine, ''O söylediyse doğrudur.'' deriz. Ve onun(sav) öğrettiği şekilde dinimizi yaşar, cihadımızı yapar, mücadelemizi veririz. Sonuçta biz işlerimizi planlarımızı birilerinin gelip gelmemesi üzerine kurmuyoruz. Gelirse itaat ederiz, gelmezse yolumuza devam ederiz.

Bu iki mübarek insanın gelmesine inanmayanlara sorularım var. Ben kendime göre cevaplarımı kırmızıyla yazdım:

Diyelim ki, gelmediler ve gelmeyecekler:
Biz inandık diye neyi kaybediyoruz? Hiç bir şey. Çünkü biz dinimizi sonuna kadar yaşamaya çalışıyoruz. Gelmemeleri sonucunda bir kaybımız olmaz. İsterse yarın kıyamet kopsun. Hiç de umrumda olmaz.
İnanmayanlar inanmadıkları için ne kazanıyor? Hiç bir şey. Sonuçta zaten gelmeyecek.

Diyelim ki, gelecekler:
Biz inandık diye neyi kazanıyoruz? Hiç bir kazancımız olmasa bile, sadece, ''O(sav) söylediyse doğrudur'' dediğimiz için peygamber efendimize olan muhabbetimiz artar ve O'nun(sav) yolunda olduğumuzu tasdiklemiş oluruz.
İnanmayanlar inanmadıkları için neyi kaybeder? Neyi kaybedeceklerini kendileri düşünsünler. Yarın mahşer gününde peygamber efendimizle nasıl olsa karşılaşırlar. Ne diyecekler? Siz söylemişsiniz ama biz inanmadık mı?
__________________
Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz.
Alıntı ile Cevapla