Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Aralık 2014, 15:52   Mesaj No:167

FECR

Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.107
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Standart Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum...

Alıntı:
hakaşığı Üyemizden Alıntı Mesajı göster
sanırım suyutinin eseri.hatta kendisi de uydurma hadisler oldugunu dile getiriyordu..ben bi şey sormak istiyorum hadis kitaplarını yane kutubu sitte yı en sahih olnadan zayıf hadislere dogru sıralarsak içerdigi hadisler bakımından
imam buhari ve sahihi
imam muslim ve sahihi
tirmizi camii
ebu davud suneni
nesai ve suneni
ıbn mace ve suneni

diye sıralamak ne kadar dogru sanırım bir hadisin uydurma oldugundan bahsedebilmek için de rical ilmini almak gerektigi kanaatindeyim.
En sahihinden en zayıfına diye sıralamak için hadis ilmini , cerh ve tadili ve ayrıca o kitaplardaki bütün hadisleri incelemek lazım. Mesela Buhari ve Müslim sahih hadis kitabıdır demek onun içinde hiç bir zayıf ya da uydurma hadis yoktur demek değildir.İmam Buhari kendi anlayışına, araştırmasına göre yaklaşık 600.000 hadisten 7275 hadisi kitabına almıştır. Diğerlerini almaya değer bulmamıştır. Müslim de kendi anlayışına göre yüzbinlerce hadisten seçme yapmıştır. Müslimin kitabına aldığı bir hadisi Buharinin kitabına almadığı , ya da Buharinin kitabına aldığı bir hadisi Müslim'in kitabına almadığı da vakidir. İmamı Ebu Hanife'nin Buharinin hadisleriyle bir çok eleştiride bulunduğu , Buhari'nin İmam Ebu Hanife'yi de Mürcie, sapık gibi ithamlarda bulunduğu da kitaplarda geçiyor.
Kimine göre en sahih hadis kitabı Buhari ve Müslim , kimine göre de Muvatta'dır. Bu sahih hadis kitap konusu biraz görecelidir.
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla