Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Aralık 2014, 00:19   Mesaj No:9

nurşen35

Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4415
Beğendi:3686
Takdirleri:14253
Takdir Et:
Standart Cevap: Nijerya'da Kur'an-ı Kerim Eğitimi

Bu görüntüleri daha önce gördüğümde , onların yaşam standartıyla bizlerin yaşam standartını karşılaştırdım. Bizler sıkıntıları çekmekten ve bir sıkıntının gelmesinden endişe ederken, onların zorlu hayatının yanında bizim yaşantımız ne kadar da konforlu öyle değil mi ?

Televizyonda onların azimle , hiç bıkmadan sıkıntılara ve olanaklarının yokluğuna aldırmadan sadece ve sadece Kur'an'ı Kerim'i öğrenmek için mücadele vermeleri beni çok duygulandırmıştı.

Bizler Kur'an kursuna gitmek istediğimizde önce oranın konforlu mu, ev rahatlığı var mı? her olanak elimizin altında olmalı, abdesthanesinden tutun , lavabosuna kadar incelenir ki, ne kadar rahat bir ortamda Kur'an öğrenilirse, o kadar tercih edilir.

Oysa ki ! ülkemizden çok uzaklardaki müslüman kardeşlerimizin ve çocuklarımızın Allah (cc) için İslamı öğrenmeye ve Kur'an dilini öğrenmeye ve ellerinde bir tane dahi Kur'anı Kerim olmadan her harfini tahtalar üzerine yazmaya çalışmaları, ayrıca yazdıkları bildiğimiz kalem türü de değil, arada bir dilleriyle ıslatarak Kur'anın harflerini yazmaya çalıştıklarını gördüğümde, ilim yolunda sıkıntı çekerek her yokluğa göğüs gererek Kur'an'ı öğrenmede onlar mı daha büyük sevap alıyorlar yoksa en rahat koltuklarda ve her olanak ellerimizin altında sıkıntı çekmeden ilim öğrenmeye çalışan bizler mi daha büyük sevap alıyoruz ?

Hepinizin cevabını şimdi den tahmin edebiliyorum...

Allah'ü Teala , o kullarının sevabından bizlere de nasip eylesin...
Alıntı ile Cevapla