Konu Başlıkları: Kim bu Allah dostları?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Aralık 2014, 21:19   Mesaj No:29

hakaşığı

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
hakaşığı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:hakaşığı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 45760
Üyelik T.: 27 Ekim 2014
Arkadaşları:2
Cinsiyet:insan
Memleket:istanbul
Yaş:37
Mesaj: 369
Konular: 18
Beğenildi:5
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Kim bu Allah dostları?

Alıntı:
bilinmez Üyemizden Alıntı Mesajı göster
bu sözün kişiye yüklediği sorumluluğu bilip ve öylede yaşayan için evet,bu sözü bilmeyip ve bu söze göre yaşamayan için hayır..ebu cehil,fravun,nemrut bunlar geri zekalımıydılarda bu sözü söylemiyorlardı.onlar biliyorlardıki bu sözü söyledikten sonra hayatlarıın geri kalanında bu söze göre HÜKÜMETLERİNİ KURUP,Yürütme,yasama ve yargıda HALKI BU SÖZE GÖRE İDARE EDECEK VE BU SÖZE GÖRE KARAR VERECEKLERDİ.O gün bu sözü söyleyen ne söylediğini ve ne yapıp ne yapmayacağını biliyordu,söylemeyende neyi kabul etmediğini biliyordu.Bu gün ise bu sözü söyleyende,karşı çıkanda ne dediğini ve nasıl bi sorumluluk aldığını bilmediği için,bunu defalarca söylesede boş bir şey söylemiş olur.Düşünün Allah tan başka ilah yoktur demek,Allah tan başka hüküm koyucu yoktur ve ben Allah ın dışında hüküm koyanları red ediyorum dedikten sora BEŞERİ HÜKÜMET[hüküm koyucular] seçmekte ne oluyor...ve dahası...DİKKAT EDİN YARATMAKTA TIPKI KANUN KOYMAK GİBİDİR,VE ayette dediği gibi yaratmakta kanun koymakta Allah aittir araf 54.
ilah kelimesi E-LE-HE veya E-Lİ-HE fiilinden türetilmiştir. Kulluk edilen, kendisine yönelilen, tapınılan, azameti karşısında hayrete düşülen, gönülden bağlanılan ve sığınılan gibi anlamlara gelmektedir. İbn-i Recep el-Hanbelî şöyle der:
“İlah, kendisinden korkulan, çekinilen umut beklenilen, talepte bulunulan, yüceltilen, sevilen, tevekkül edilen, dua yapılan, dolayısıyla kendisine itaat edip isyan edilmeyendir. Bu sayılanların tamamı Allah’a yapılır.
__________________
HAKKA İNAN,SA'YE SARIL ,HİKMETE RAM OL!
Alıntı ile Cevapla