Konu Başlıkları: Kim bu Allah dostları?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Aralık 2014, 20:17   Mesaj No:61

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Kim bu Allah dostları?

Alıntı:
affann Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Tarikat ve tasavvufu sirk barındırıyor demissiniz ve ıslah edilecek bir yani yok diyerek bütün tarikat ve tasavvuf erbabını sirkle itham etmissiniz öncellikle Abdulkadir geylani r.a şahı naksibend r.a imam Ahmed faruki r.a vb. gibi zatlarida bu kategoriye kelaminiz içinde dahil görüyorum cunku ayrım söz konusu değil... ve sizce ve zihniyetinizce kelam olarak tekfir etmeyi çok kolay görüyorsunuz... Bu birinci yanlisiniz yani mısırda da öyle olmuştu müslüman kardeşleri siyasete karışıyor diye tekfir eden kendileri ne selefiler diyen bir güruh ne olduysa bir müddet sonra siyasete girdi ve kimse onları küfre firdiniz diye itham etmedi... Neyse bu konum değil ben sadece sunu anlatmak isterim...dün yazmistiniz bütün müslümanlar Allahcc. Dostu diye ben de size ayette gecen .....ve men lem yuhkem bima enzeallahu fe ulaike humul fasikun ve bir sonraki ayette zalimun ve öncesinde kafirun diye gecen ayetler kimlere bakiyor .....o Müslümanlar Allahcc dostu dediğimiz ayette ise onlara korku yok onlar uzulmeyeceklerde diyor bu ayetlere nasıl bakacaksınız

Sayın affann ,tasavvufun bilgi kaynağı marifet ve keşftir.İslamın ise vahiy ve vahiynin pratiği olan son Rasul Muhammed as mının yaşantısıdır.


Tasavvufun bu marifet ve keşfinin tarifide yunus emrenin şu dörtlüğünde bariz şekilde ortaya konmuştur..

Yunus ne demiş, İLİM İLE HİKMET İLE KİMSE ERMEZ BU SIRRA,

VELEVKİ DÖRT MEZHEBİ OKUYA, GENE ERMEZ BU SIRRA, ve devam eder durur bu kasırga....

gel bakalım burda ne demiş yunus ve marifet keşf ne demek nasıl bir iddadır onu görelim..

İslam dininin sahibi Allah tır.Allah ise bizzat seçtiği Rasullerine BEN İLİM VE HİKMETİ VERDİM diyor..şimdi soruyorum sayın affann,rasullerin dahi İLİM VE HİKMETLE ULAŞAMADIĞI BU SIR YOLU NEDİR..Allah ın dini sırlı vırlı[yalanlı] bi yolmudur?


Ayrıca tasavvuf ekolu öyle sadece BU SIRLADA KALMAMIŞ,marifet ve keşfinin yanında HİNT MİSTİĞİNİ,YUNAN FELSEFESİNİ,VE ÇİN BUDİZMİNİ alıp bir kısımda İSLAM ın bazı halleriyle HARMANLAYIP servis edmiştir..En basitiyle NAKŞİBENDİLİĞİ araştırın,nakşibendiliğin sosyolojisine bi bakın,NAKŞİBENDİLİĞİN İLK ÇIKTIĞI YER BUDİZM dir.Yani nakşibendilik bir budist mezhebiyken,nasıl İSLAMA SOKUŞTURULMUŞ,gerisii siz düşünün..[nakşibendiliğin sosyolojisi için söylediğimin delili FERİT AYDININ NAKŞİBENDİLİK ARAŞTIRMASINA BAKA BİLİRSİNİZ dip notlarıyla ve tarihiyle veriliyor.


Yukarda isimlerini saydığınız KİŞİLERİN İSİMLERİYLE DEĞİL FİKİRLERİYLE BEN İLGİLENİRİM,onların yapıp ettiği ve söyledikleri hiçte öyle masum değildir.
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla