Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Aralık 2014, 20:11   Mesaj No:16

ali70

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:ali70 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36490
Üyelik T.: 14 Aralık 2013
Arkadaşları:17
Cinsiyet:
Memleket:karaman
Mesaj: 812
Konular: 38
Beğenildi:236
Beğendi:586
Takdirleri:449
Takdir Et:
Standart Cevap: Uzakdoğu Sporları Adı Altında Budizm Dininin Yayılışı / Ali Parlak

YOGA

Yoga, Hindistan kaynaklı fiziksel ve zihinsel disiplinleri tarif etmek için kullanılan bir kelimedir. Aynı zamanda Hinduizm, Budizm ve Janizm'de çeşitli meditatif uygulamalara da yoga adı verilmektedir. Hinduizm'de 6 geleneksel felsefe okulundan ([Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]) biri olarak kabul edilir.

Yoga'nın Tarihi

Vedik
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] bazı çilekeşlerden, Vedaların erken yorumları olan Brahmanalarda (MÖ 900-500), bu çilekeşlerin yaptığı uygulamalardan bahsedilmektedir. Pakistan'daki Indus Vadisi Uygarlığına (MÖ 3300–1700) ait alanlarda bulunan birçok mühürlerde, bilinen yoga veya meditasyon duruşlarının benzerini tasvir eden figürler bulunmuştur. (Buda heykellerindeki duruşlar)

Bu duruşlar, arkeolog
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]'e göre "yogayı işaret eden bir ayinsel disiplinin biçimini" önermektedir.

Meditasyondaki daha yüksek şuuru deneyimleme teknikleri
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] gelenekleri ve [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] geleneği tarafından geliştirilmiştir.

Budizm öncesi erken Brahminik metinlerdeki meditasyonla ilgili net bir kanıt olmasa da, Upanişadların kozmolojik ifadeleriyle Buddha'nın kaydedilmiş en eski Budist metinleri arasındaki yakınlığı baz alarak, Wynne elementsiz ve biçimsiz meditasyonun Brahminik geleneğinde oluşturulduğunun iddia eder.

Hint Felsefesinde yoga, altı ortodoks felsefi okuldan birinin ismidir.


alıntı


Bütün bu bilgiler ışığında diyebiliriz ki yoga, temelini Budizm dininden almaktadır. Ayinsel disiplin biçimleri, yogayı bir dini figür haline getirmektedir. İnsanların kalp gözü açılsaydı ve bu sporları yapan kişileri mana gözüyle görselerdi, hemen yanı başlarında bir budanın(cin) onlarla beraber gezdiğini görebilirlerdi. Burada bu sporu yapan kişileri asla suçlayamayız. Çünkü bilmiyorlar. Bilselerdi yapmazlardı. Bizim görevimiz gücümüzün yettiğince kardeşlerimizi uyarmak ve ahiretlerini tehlikeye atmalarına engel olmaya çalışmaktır.

Saygılar.
__________________
Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz.
Alıntı ile Cevapla