Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Ocak 2015, 19:46   Mesaj No:17

Ali Parlak

Medineweb Aktif Üyesi
Ali Parlak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Ali Parlak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38986
Üyelik T.: 10 Şubat 2014
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Karaman
Mesaj: 164
Konular: 25
Beğenildi:76
Beğendi:68
Takdirleri:340
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Hak ve Batıl Savaşı / Ali Parlak

HAK VE BATIL SAVAŞI

Büyük bir savaş başlatılmış insanlığa karşı... Şeytan ve avanesi boş durmuyor.
Bu savaş, Adem babamıza daha ruh üflenmeden önce başlamış ve hala bütün şiddetiyle devam ediyor.

Şeytanın bütün amacı, insanın kalbindeki imanı alabilmek. O daha çok insanı öldürmekle değil, kalbindeki imanı almakla ilgileniyor. Bunun içinde en büyük yardımcıları kandırdığı insanlar. Rabbimiz, ''İnsanların çoğu hüsrandadır'' buyuruyor. Kandırılan bu büyük çoğunluğun en büyük düşmanı ise Müslümanlar.


İlahi huzurda söz vermiş lain. Şeytan söz verirken orada değildik. Ama Rabbimiz bize Kur'anda haber veriyor. En büyük düşmanımızı bize tanıtıyor. O'nun sözünü bize duyuruyor. ''Onların önlerinden, arkalarından, sağlarından, sollarından, geleceğim'' dediğini haber veriyor...


Aleyhi-lain verdiği sözü harfiyen yerine getiriyor desek yanılmış olmayız. Çünkü o ve avanesi her yerdeler. Hem içimizde, hem dışımızda. Hem enfüsümüzde, hem afakımızda. Her yerde büyük bir savaş var. Bu savaşın ne kadar farkındayız?


Hıristiyan, Yahudi ve Müşrik dünyası oldukça kalabalık. Hepsinin bir olup İslam dünyasına savaş açması, ''Küfür tek millettir'' sözünü hatırlatıyor. Düşmanlarımıza bakarak, birlik olup safları sık tutmamız lazım. Çünkü dünya üzerinde küfür tek millet olmuş, şeytanın verdiği akılları da kullanarak değişik şekillerde savaş yapıyorlar. Müslüman coğrafyası kan gölüne dönmüş. Bütün dünyada Müslümanlar zulüm altında. Ya biz?


Bu düşmanlık niye, diyebiliriz. Tek sebep var. Sorgu gününe kadar şeytan verdiği sözü tutabilmek uğruna bu savaştan vaz geçmeyecek.

Niye biz? Çünkü biz, Müslümanlar olarak 1400 yıl öncesinde gelen Emin(sav) bir elçinin çağrısını duyduk ve icabet ettik. Tek sebep bu... Hak yol olduğu için batıl bütün gücüyle vuruyor. Şeytan insanoğulları arasında dinlerini ellerinden aldıklarını da yanına almış, dinine sıkı sıkı yapışanlara durmadan vuruyor. Ya dininden vazgeçeceksin, ya da öleceksin. Bizim için ölümün daha hayırlı olduğunu bilmem anlatmaya gerek var mı?

Düşmanlarımızı iyi tanıyıp, birlik olmaktan başka lüksümüz yok. Tek bir sancak var. O da Rasulullah'ın(sav) sancağı.


Sonsuzluk yolculuğunda her bir Müslümanın, diğer Müslüman kardeşine ihtiyacı olduğunu unutmayalım. ''Her koyun kendi bacağından asılır.'' diye bir atasözü uydurulmuş. Bu atasözü dinimize uygun bir atasözü değil. Çünkü bir Müslüman, din kardeşinin üzüntüsüne nasıl sevinemezse, onun kurtuluşuna da üzülmez. Çünkü bütün Müslümanlar bir vücudun parçası gibidir. Kardeşinin eline bir iğne batsa, onun da canı yanar. Der ki Mevlana; ''Yeryüzünün her hangi bir köşesinde üşüyen bir Müslüman varsa, ısınma hakkına sahip değilsin.''

Demek istediğimi anladınız. Birbirimizi incitmeyi bırakalım. İncitme işini şeytan ve avanesi zaten fazlasıyla yapmakta. Bir de biz birbirimizin kuyusunu kazmayalım.

Namazda safları sık tutmanın bir hikmetinin olduğunu düşünmeliyiz. Biz safları sık tutmalıyız ki araya şeytan girmesin. Düşen kardeşimizin elinden tutup kaldırmalıyız ki, şeytana tekme vurabilelim...


Bugün dünya üzerine baktığımızda, Ehli Tevhid'in çok az olduğunu görüyoruz. Müslümanların sayılarının çok az olmasının yanında, parça parça ve bölünmüş olması da üzücü bir durum. Gönül isterdi ki, fikirlerimiz de uyuşsun. Ama olmuyor.


Rabbimiz bir, Kıblemiz bir, Kitabımız bir, Peygamberimiz bir olmasına rağmen insanlar birbirine tahammül edemiyor. İnsanların egoları, gözleri hiç bir şeyi göremeyecek şekilde tüm benliklerini kaplamış. Bu da demek oluyor ki Hak-Batıl savaşında bayrağı şeytanın eline veriyoruz. İşimiz çok zor. Ölüm çok yakın. Hem de çok yakın. Can çıktığı anda sorgu sual başlayacak. Çünkü O(cc), Seriül hisap'tır. Keşke, ölümümüzden sonra keşke demesek.

Kim bilir? Belki de bütün bunların bir hikmeti vardır...


Peygamber efendimiz(sav); ''Ahir zamanda, Dini yaşamak ateşi elinde tutmaktan zor olacak.'' diye buyurmuş.

Demek ki o zaman bu zaman. Allah hepimize güç kuvvet versin. Rabbim şeytana karşı cihadınızda sizlere güç, kuvvet ve zafer ihsan etsin. Gazanız mübarek olsun.





Ali Parlak
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________
O'nunla var ol var olacaksan,
Kurtul O'nsuz tüm var oluşlardan...
Alıntı ile Cevapla