13 Ocak 2015, 22:15
|
Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 Arkadaşları:29 Cinsiyet: Memleket:sıratı mustakım Yaş:49 Mesaj :
2.631 Konular:
164 Beğenildi:1157 Beğendi:1570 Takdirleri:5244 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Cevap: Artan yemekleri değerlendirme Artan Ekmekleri Değerlendirmek İçin: - Fırınlayıp robottan geçirip galeta unu yapabilirsiniz.
- Islatıp una ilave edilerek maya olarak kullanabilirsiniz.
- Artan ekmekle mayalı yaptığınız hamuru, çeşitli yerlerde kullanabilirsiniz. (dürüm ekmeği, pizza hamuru gibi)
- Ekmekleri küçük doğrayıp süt ve yumurta ile karıştırıp pizza tabanı yapabilirsiniz.
- Üzerine çeşitli malzemeler koyarak ızgara ekmek yapabilirsiniz.
- Küp küp doğrayıp, fırında veya yağda kızartarak çorbalarda kullanabilirsiniz.
- Yumurta, kıyma ve baharatla karıştırarak ekmek köftesi yapabilirsiniz.
- Bayat ekmekleri dilimleyip yumurtaya bulayıp kızartabilirsiniz.
- Bayat ekmek içini köfte yapımında kullanabilirsiniz.
- Ayrıca artan ekmeklerden ekmek tiridi, bayat ekmek aşı, ekmek mantısı, ekmekle yapılan kanepeler, ekmek tatlısı gibi çeşitler yapılabilir.
__________________
Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
| |