Konu Başlıkları: Ölüm!!!!  
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Eylül 2008, 16:22   Mesaj No:2

Belgin

Medineweb Emekdarı
Belgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Belgin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 7
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 1.277
Konular: 640
Beğenildi:16
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: Ölüm!!! *

ÖLÜMÜN HAKİKATİ
Müslüman kardeşim:

Ölümün , ondan sonra ki hayatın , haşrın , neşrin , cennetin , cehennemin olmadığını zannedenler yanılmışlardır.Eğer böyle olsaydı yaratılışın gayesi ortaya çıkmazdı.İnsanların ölümden sonrası için hiçbir derdi olmaz dünyada başı boş bir mahluk gibi yaşarlardı.

Bu halde mümin ve kafir,katil ve maktul,zalim ve mazlum,itaatkar ve asi,zinakar ve namaz kılan,facir ve takva sahibi,eşit olurdu;bu görüş mahlukatın en şerlileri ve en azgınlarının öne sürdüğü bir fikirdir iddiadır.Bu görüş haya elbisesi çekilip alınmış kişilerin sözüdür.Nefsine tembelliği ve aptallığı telkin eden kimselerin görüşüdür.

زَعَمَ الَّذِينَ كَفَرُوا أَن لَّن يُبْعَثُوا قُلْ بَلَى وَرَبِّي لَتُبْعَثُنَّ ثُمَّ لَتُنَبَّؤُنَّ بِمَا عَمِلْتُمْ وَذَلِكَ عَلَى اللَّهِ يَسِيرٌ [التغابن:7]

İnkâr edenler, katiyyen diriltilmeyeceklerini sandılar. De ki: "Hayır! Rabbim hakkı için mutlaka diriltileceksiniz, sonra yaptıklarınız size haber verilecektir. Bu, 'a göre kolaydır".

وَضَرَبَ لَنَا مَثَلاً وَنَسِيَ خَلْقَهُ قَالَ مَنْ يُحْيِي الْعِظَامَ وَهِيَ رَمِيمٌ (7 قُلْ يُحْيِيهَا الَّذِي أَنشَأَهَا أَوَّلَ مَرَّةٍ وَهُوَ بِكُلِّ خَلْقٍ عَلِيمٌ [يس:79-78].

Yaratılışını unutarak bize bir de mesel fırlattı: "Kim diriltecekmiş o çürümüş kemikleri?" dedi.

De ki: "Onları ilk defa yaratan diriltecek ve o her yaratmayı bilir."

Ölüm ruhla bedenin alakasının kesilmesi ve ayrılmasıdır.Bir diyardan bir diyara intikal etmesi , amel sahifelerinin dürülmesi, zaman ve tövbe’nin kesilmesidir.Peygamber efendimiz (sav)şöyle buyuruyor:”Şüphesiz ki Teala can boğazdan çıkmadığı sürece tevbeleri kabul eder.”
__________________
Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir.
Tirmizî, Kıyâme, 49; İbn Mâce, Zühd, 30.

Alıntı ile Cevapla