Konu Başlıkları: Ölüm!!!!  
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Eylül 2008, 16:24   Mesaj No:6

Belgin

Medineweb Emekdarı
Belgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Belgin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 7
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 1.277
Konular: 640
Beğenildi:16
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: Ölüm!!!! *

SEKERÂTI MEVT (ölüm sarhoşluğu) İN ZORLUĞU

Müslüman kardeşim:

Ölecek kişi çektiği acıdan dolayı zevkleri ve yapılan tedavileri bilemez.Ölecek olanın sesi kesilir çektiği şiddetli elemden dolayı kuvveti tükenir bu durumda kalbine ağır gelir.Melekler gelir ölüm bedenin uzuvlarını halsiz düşürür ve bitkin hale getirir.Her organı zayıflatır dua etmek için kuvveti kalmaz.Akıl baştan gider diller lal olur gözler görmez olur.İstirahat etmek ister fakat inilti ve sıkıntıdan dolayı buna güç yetiremez.Eğer kuldan ruh çekilip alınırken veya o sıkıntı halinde onu işitmeye güç yetirse göğsündeki ve boğazında ki gargaradan dolayı zayıf düşer.Uzuvlar sekerat halinde olup melek gelip can boğaza geldiği zaman işte o anda göz dünyaya ve içindekilere bakmaya güç yetiremez.Eğer hüsrana uğrayanlardan ise o şahsı bir pişmanlık ve hasret kuşatır.Yok takva sahibi ise kişiyi sevinç ve ferahlık kuşatır.

Hz.Aişe (ra’ha)’dan rivayetle Peygamberimizin yanında içi dolu bir kab su dolu olduğu halde elini o kaba girdiriyordu ve mübarek yüzlerine mesh ediyordu;ve şöyle diyordu:’tan başka ilah yoktur ve her ölecek kimse için bir sekerat ve sarhoşluk vardır.Peygamberimiz( sav)irtihal halinde iken:”Ey ’ım! Sekeratı mevtte bana yardım et.”diye buyurdu.

Sekerat:Sıkıntı ve şiddetli bir şekilde acı çekmektir.

Teala Nebilerinin derecelerini yükselttikçe yükseltir ve derecelerini tastamam yapar.

Ey kötülükleri çekinmeden yapan ! Yarın yaptıklarını göreceksin.Haramları yırtıp korkmadan yaptığında düştüğün zelilliğe ne zaman pişman olacaksın.Çekinmeden yaptığın çirkin işlerden ne zaman korkacaksın.

ÖLÜM MELEĞİ
Bazı haberlerden rivayetle Nebilerden (a.s) bir kısmı ölüm meleklerine şöyle dedi: “Senden önce insanların sakındığı bir uyarıcı gelmedi mi ?”O da: “evet geldi.” dedi.O gelenler baş ağrısı , hastalık , yaşlılık , dertler , gözün görmemesi ve kulağın duymamasıdır.Ademoğluna uyarıcılar gönderildiği halde yaptıkları en büyük özür ’ın da buyurduğu gibi

وَمَا كُنَّا مُعَذِّبِينَ حَتَّى نَبْعَثَ رَسُولاً [الإسراء:15]

Biz bir Peygamber göndermedikçe, hiç kimseye azab edecek değiliz.

وَجَاءكُمُ النَّذِيرُ [فاطر:37]،

Hem size uyarıcı da gelmişti.

Bu ayetler hususunda bazı tefsirciler o uyarıcı Kuran’dır dediler , bazıları peygamberlerdir dediler , bazıları da yaşlılıktır dediler.

NASIL ÖLDÜLER…

Müslüman kardeşim:

Bil ki güzel son zahiri istikametle ve batının Salih olmasıyla mümkün olur.Kötü son ise aklın fesada uğramasıyla mümkün veya büyük günahlara ısrar edip devam etmekle olur.Bu durum kişiye ölüm gelip galip gelinceye kadar galip gelir veya istikamet üzere olup halini değiştirir.

ÖRNEKLER:
Bir adam ölüm halinde iken ona la ilahe illallah de dendi kişi simsardı üç buçuk,dört buçuk diyordu.o kişi üzerine simsarlık galip geldi ve bu hal üzere öldü.

Başka birine kelime-i tevhid getir dendiği zaman o da falanın evini düzeltin yapın falanın bahçesinde çalışın gibi laflar söyledi.Taki ölünceye kadar.

Şarap mübtelası olan birine sekerat halinde la ilahe illallah de dendi, o da için ve bana da içirin ’tan afiyet diliyoruz dedi.

Ölmek üzere olan birine kelime-i tevhid söyle dediler o kişi de zengin olduğu için ben zenginim dedi.

ÖRNEKLER:

Muhammed bin Münkedir ölüm halinde iken Saffan bin Selim yanına geldi ve şöyle dedi.Ey ın kulu! “Ölüm sana meşakkat veriyormuş gibi görüyorum.” dedi.Muhammed bin Munkedir’in yüz hali sekerat halindeki kişinin bir yüz hali gibi değildi.Yüzü nur gibi parladı.Sonra:”Ey Saffan! Eğer sen benim gördüğümü görseydin senin gözün kör olurdu.” dedi ve sonra öldü.

Muhammed sabit bin Mennan şöyle dedi:Babam ölüm halinde iken yanına gittim ve şöyle dedim:”Ey baba! La ilaha illallah de.” Dedim.O da:”Ey oğlum! Benim yanımdan git.” dedi.”Ben zikir yapıyorum.” diye altı veya yedi defa bunu tekrarladı.

Abdurrahman bin Esved gelince ağladı , ona niçin ağlıyorsun dendiğinde oda şöyle dedi:”Namaz ve oruçlarıma üzülüyorum.” dedi ve ölene kadar kuran okudu.

Müezzin Amir bin Abdullah ölüm sekeratında iken:”Beni mescide götürün.” dedi ,imamla akşam namazına başladı ve namaz kılarken rükuda öldü.



Ölüm ne güzel şey budur perde arkasından haber

Hiç güzel olmasaydı ölür müydü peygamber.....
__________________
Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir.
Tirmizî, Kıyâme, 49; İbn Mâce, Zühd, 30.

Alıntı ile Cevapla