Konu Başlıkları: tuzlu simit tarifi
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Şubat 2014, 20:08   Mesaj No:2

azranur

Medineweb Emekdarı
azranur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:azranur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36715
Üyelik T.: 22 Aralık 2013
Arkadaşları:7
Cinsiyet:bayan
Memleket:Şehr-i VAN
Yaş:32
Mesaj: 1.089
Konular: 20
Beğenildi:61
Beğendi:172
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Medineweb Mutfağı

Alıntı:
mehmet akif2 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
ben de yeni denediğim ama çok gevrek ve güzel olan tuzlu simit veya tuzlu pasta tarifini paylaşayım

mutlaka deneyin yarım ölçüden çok fazla çıkıyor

tuzlu simit(pasta)

1 paket margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
2 paket kabartma tozu
2 yumurta(tuzlu simit yapılacaksa sarısı hamura akı yüzüne kalıplarla şekil verilip tuzlu pasta yapılacaksa akı hamura sarısı yüzüne)
4 tatlı kaşığı toz şeker(şekeri isteğe göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
3 çay kaşığı kadar tuz yeterli gelir
alabildiğince un
üstüne susam
keşke resimde paylaşsaydınız,bi de anlamadığım şey tuzlu simit veya pasta arada ne fark var,şekilde dolayımı öyle dediniz,bide su ılıkmı olacak mayalı hamur gibi,yoksa soğuk mu?yarım ölçü derken bu malzemelerin yarısıyla mı yapıyorsunuz?
Alıntı ile Cevapla