Konu Başlıkları: Sarımsaklı Baget Tarifi
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Şubat 2015, 18:15   Mesaj No:1

Allahın kulu_

Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:48
Mesaj: 2.632
Konular: 164
Beğenildi:1153
Beğendi:1570
Takdirleri:5244
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Sarımsaklı Baget Tarifi

Sarımsaklı Baget Tarifi

Sarımsaklı Baget Tarifi




SARIMSAKLI EKMEK TARİFİ
Malzemeler
Hamuru için
  • 4 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı su
  • Yarım tablet (21 gr) yaş maya veya 1 yemek kaşığı kuru maya
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı pekmez
Arasına sürmek için:
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 100 gr. tereyağı (2 yemek kaşığı)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir tutam maydanoz, biraz kuru kekik veya fesleğen
  • Karabiber, acı pulbiber, çok az tuz
  • Ayrıca kaşar veya[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]peyniri
Sarımsaklı baget nasıl yapılır?
  • Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Mayalanan hamuru 3 eşit parçaya bölüp tezgahın üzerinde bastırarak uzatın. Her bageti bir kaç kez burkarak pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin. Pişirme kağıdını ekmeklerin sığacağı şekilde belli aralıklarla yukarı doğru katlayıp oluklar oluşturun. Her oluğa bir bageti yerleştirin.
  • 15 dakika kadar tepside mayalanan hamuru fırına sürün. Tam mayalanmışsa kızgın fırına sürebilirsiniz. Mayalanması tamamlanmamış hamurları soğuk fırına sürmeniz daha doğru olur.
  • 200 derecelik fırında ekmeklerin üzeri orta derecede kızarınca fırından alın. Tırtıklı bir ekmek bıçağıyla tercihen verevine 1,5 veya 2 cm genişliğinde dilimlere kesin. Ekmeğin tabanının kesilmemesine dikkat edin. Ağzı düz bıçaklarla düzgün kesemezsiniz, ekmek kesilirken hamurlaşır. Bu yüzden mutlaka tırtıklı bıçak kullanın.
  • Ekmek fırındayken sarımsaklı sosu hazırlamış olmanız lazım. Bunun için, ezilmiş sarımsağın içine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, zeytinyağı, ince doğranmış maydanoz, kekik, ve baharatları ekleyip karıştırın. Tereyağı bıcağıyla küçük parçalar alıp, her dilimin arasına sürün.
  • Dilimlenmiş kaşar veya eriyebilen başka bir peyniri de dilimlerin arasına yerleştirin ve yeniden sıcak fırına sürün.
  • Ekmekler nar gibi kızarınca fırından alıp hiç bekletmeden servis edin.
  • Afiyet olsun.
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Allahın kulu_ 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Haftanın konusu:Şiddet neden artıyor? Hafta'nın Konusu gün ışığı 8 1322 25 Ağustos 2019 23:20
AÖF İlahiyat Arapça 2. Sınıf Vize Soruları – 2009 Arapça 4 Allahın kulu_ 3 1455 23 Ocak 2019 19:40
Sayı ve Temyiz soruları Arapça 4 Allahın kulu_ 0 2777 23 Ocak 2019 19:09
Arapça 3 dersleri Arapça 3 Allahın kulu_ 0 1062 03 Ocak 2019 12:34
Arapça 3 | Çıkmış Soru Çözümleri Arapça 3 Allahın kulu_ 2 1502 03 Ocak 2019 11:56