13 Şubat 2015, 18:15
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 Arkadaşları:29 Cinsiyet: Memleket:sıratı mustakım Yaş:48 Mesaj:
2.632 Konular:
164 Beğenildi:1153 Beğendi:1570 Takdirleri:5244 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Sarımsaklı Baget Tarifi Sarımsaklı Baget Tarifi Sarımsaklı Baget Tarifi SARIMSAKLI EKMEK TARİFİ Malzemeler Hamuru için - 4 su bardağı un
- 1.5 su bardağı su
- Yarım tablet (21 gr) yaş maya veya 1 yemek kaşığı kuru maya
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı pekmez
Arasına sürmek için: - 3 diş ezilmiş sarımsak
- 100 gr. tereyağı (2 yemek kaşığı)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Bir tutam maydanoz, biraz kuru kekik veya fesleğen
- Karabiber, acı pulbiber, çok az tuz
- Ayrıca kaşar veya[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]peyniri
Sarımsaklı baget nasıl yapılır? - Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.
- Mayalanan hamuru 3 eşit parçaya bölüp tezgahın üzerinde bastırarak uzatın. Her bageti bir kaç kez burkarak pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin. Pişirme kağıdını ekmeklerin sığacağı şekilde belli aralıklarla yukarı doğru katlayıp oluklar oluşturun. Her oluğa bir bageti yerleştirin.
- 15 dakika kadar tepside mayalanan hamuru fırına sürün. Tam mayalanmışsa kızgın fırına sürebilirsiniz. Mayalanması tamamlanmamış hamurları soğuk fırına sürmeniz daha doğru olur.
- 200 derecelik fırında ekmeklerin üzeri orta derecede kızarınca fırından alın. Tırtıklı bir ekmek bıçağıyla tercihen verevine 1,5 veya 2 cm genişliğinde dilimlere kesin. Ekmeğin tabanının kesilmemesine dikkat edin. Ağzı düz bıçaklarla düzgün kesemezsiniz, ekmek kesilirken hamurlaşır. Bu yüzden mutlaka tırtıklı bıçak kullanın.
- Ekmek fırındayken sarımsaklı sosu hazırlamış olmanız lazım. Bunun için, ezilmiş sarımsağın içine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, zeytinyağı, ince doğranmış maydanoz, kekik, ve baharatları ekleyip karıştırın. Tereyağı bıcağıyla küçük parçalar alıp, her dilimin arasına sürün.
- Dilimlenmiş kaşar veya eriyebilen başka bir peyniri de dilimlerin arasına yerleştirin ve yeniden sıcak fırına sürün.
- Ekmekler nar gibi kızarınca fırından alıp hiç bekletmeden servis edin.
- Afiyet olsun.
__________________
Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
| |