Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Şubat 2015, 10:48   Mesaj No:8

Duzcevi

Duzcevi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Duzcevi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 46909
Üyelik T.: 08 Aralık 2014
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Düzce
Yaş:50
Mesaj: 9
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Yeşil Saray’dan Ak Saray’a…

Kıymetli Yitiksevda;

Prensipler bağlamında anlattıklarınıza aynen katılıyorum. Sadece Süleymanşah Türbesi konusunda bir itirazım var oda şöyle ki; Burası uluslararası anlaşmalarla tescillenmiş vatan toprağıdır. Dolayısıyla vatan toprağını savunmanın, mümkünatı yoksa savunulabilir bir yere konuşlandırmanın dinde bir yeri olsa gerek. Üzerindeki türbe meselesi ise apayrı bir konu. Ve kesinlikle haklısınız o konuda.

Ancak daha somut örnekler üzerinden gidelim. (Çünkü ben de kamu çalışanıyım ve hep kafamda bir soru işareti) Mesela mevcut valilik binası, ya da belediye binası veya adalet sarayı israf kapsamında mıdır? Bina konusunda ölçü nedir? Kat mıdır? Ebat mıdır? Hangi güçteki bir devletin hangi ebatta ya da maliyette kamu binası kurma hakkı vardır?

Kamuya hizmet eden yol, kavşak, tren, tünel vs. bunların ihtiyacı karşılayacak düzeyde olması şartıyla hizmet olduğu ve israf olmayacağı aşikar. Ancak bu işleri görecek kamu görevlileri için yapılan binalar, tahsis edilen araçlar, verilen cep telefonları ve hatları.. lojmanlar.. sosyal tesisler.. ki bunlardan sadece o kurumda olanlar ya da akrabaları faydalanmakta.. Burada ölçü nedir?

Asrı saadet dönemi ile şimdiki zamanlar arasında kıyaslanacak ve kıyaslanamayacak sosyal ve kurumsal yapılar var. Mesela o dönemde toplumda yaşayan her fert savaş zamanı sefere giden asker, barış zamanı çiftçi, tüccar, zenaatkar vs. idi. Okullar, hastaneler vs gibi devlet eliyle yapılan kurumlar yoktu. Ama şimdilerde askerlik bir iş, öğretmenlik, sağlık, hukuk, mühendislik vs.. ve bunların kurumları var. Bunların işletme, sürdürülebilirlik maliyetleri var. Ve bunlar ya vergiyle, ya da borçlanmayla karşılanıyor -ki borçlar da nihayetinde vergi ile kapatılmaya çalışılıyor-

Bu konudaki görüşlerinizi de yazarsanız faideli olur kanaatindeyim. Bilgisi olan herkesin de paylaşmasını isterim. Selam ve dua ile.
__________________
Allah'a davet eden, sâlih amel işleyen ve: 'Gerçekten ben de Müslümanlardanım' diyenden daha güzel sözlü kim olabilir? (Fussilet-33)
Alıntı ile Cevapla