Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Şubat 2015, 14:46   Mesaj No:9

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: Yeşil Saray’dan Ak Saray’a…

Prensipler bağlamında anlattıklarınıza aynen katılıyorum. Sadece Süleymanşah Türbesi konusunda bir itirazım var oda şöyle ki; Burası uluslararası anlaşmalarla tescillenmiş vatan toprağıdır. Dolayısıyla vatan toprağını savunmanın, mümkünatı yoksa savunulabilir bir yere konuşlandırmanın dinde bir yeri olsa gerek. Elbette savunulması gereklidir. Üzerindeki türbe meselesi ise apayrı bir konu. Ve kesinlikle haklısınız o konuda.

Ancak daha somut örnekler üzerinden gidelim. (Çünkü ben de kamu çalışanıyım ve hep kafamda bir soru işareti) Mesela mevcut valilik binası, ya da belediye binası veya adalet sarayı israf kapsamında mıdır? Bina konusunda ölçü nedir? Kat mıdır? Ebat mıdır? Hangi güçteki bir devletin hangi ebatta ya da maliyette kamu binası kurma hakkı vardır? Kamuya hizmet eden yol, kavşak, tren, tünel vs. bunların ihtiyacı karşılayacak düzeyde olması şartıyla hizmet olduğu ve israf olmayacağı aşikar. Ancak bu işleri görecek kamu görevlileri için yapılan binalar, tahsis edilen araçlar, verilen cep telefonları ve hatları.. lojmanlar.. sosyal tesisler.. ki bunlardan sadece o kurumda olanlar ya da akrabaları faydalanmakta.. Burada ölçü nedir?

İslam Beytül Malda toplanan zekatın Sekiz sınıfa kullanımı Kuranla emreder Devlet işlerinde kullanmaya müsade etmez. Cimrilerin zekatı 40/1 dir İslamda zekat sınırı infak ile belirlenmiştir. Devlet harcamalarında günümüz şaşaalı yapıları araçları ve benzeri İslami ölçüler ile değildir İsraftır/Haramdır. Elbette devlete ait kurumlar olacak ama gereğinden fazla gösteriş imaret İnsanların hakkına tecavüzdür. Ülkemizde milyonlarca aç,yoksul,borçlu, banka köleleri azat edilmesi gerekir iken bu gücü farklı alanlarda kullanmak yanlıştır. Sosyal düzeni oluşturması gereken bir devlet anlayışı günümüzde insanları daha ne kadar sömürebilirim anlayışı ile hareket etmektedir. Sözde Milletin vekili gözüken özde hırsızlığı meslek edinenler çalmasınlar bizede yeter devlete de.
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla