Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Şubat 2015, 18:49   Mesaj No:19

AlimOğlu

Medineweb Usta Üyesi
AlimOğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AlimOğlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15399
Üyelik T.: 24 Aralık 2011
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 265
Konular: 59
Beğenildi:189
Beğendi:36
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Yeşil Saray’dan Ak Saray’a…/Mevlüt Hönül

"Eleştiri ahlakı" çok önemli. Eleştirirken güttüğümüz amaç ve niyet de çok önemli. Eleştiren kişi Müslüman ise niyeti yapıcı olmak zorunluluğu vardır. Yani eleştirdiğiniz kişiyi "müminler müminlerin velisidir ve uyarıcısıdır" amacı güdülmelidir. Bunun dışındaki eleştiriler "bel altı vurma sanatıdır." eleştirdiğiniz kişiye varsa kininiz eleştirinizin amacı ve hedefi zaten "bel altıdır." bel altı eleştirisi ise Müslümanlardan başkasının fiilidir.
bu fiiller bize ne zaman sirayet etti?
"yapmadığımız şeyleri söylemeyi meslek edindiğimiz zaman."
Türkçesi düşünce münafıklığı! Arapçası bel'am ! siyasetcesi gezi kafası! fıkıhçası Abduh ve tilmizlerinin mason kisvesi saklı mezhepsizlik kafası! mizahçası çarkçı kemal kafası!

Kusura bakmayın eleştiri Mevlut bey yahut buradaki yorumculara değil "bu kafaya" yapıyorum. İslam'ın "Ebul hakemi" değil "Ebu Cehil'i" hedef aldığı gibi. İki isim aynı kişi. Lakin İslam cehaletin babası lakabını kullanarak kişiye özel değil genele münhasır kafayı hedef aldı.

Konudaki eleştiri mantığına gelirsek kusura bakmayın burada "bel altı saldırısı görüyorum" iyi niyet hiç görmüyorum. Sevmediği bir insanın açığını yakalayıp "aha yakaladım seniii" mantığıdır.
Kusursuz Allah'tır. Kusur ararsanız ateistlerin iğreti kafası Allah'ta bile kusur görmektedir. o kadar namussuz bir kafaları var ki hem Allaha inanmıyorum der hem de Allah şahit ki ateistim der. İnanmadığı Allah'ı şahit göstermesine güleyim mı ağlayayım mı?

Toparlamaya çalıştıkça bu kafa karşısındaki şaşkınlığım konuyu dağıtmakta ısrar ediyor.

RTE İslam devleti başkanı değildir.
TC İslam cumhuriyeti değildir.
TC PARASI beytül mal değildir.

Bunları getirip Hz. Ömer ile Ebu Zer ile kıyaslamak kusura bakmayın çarkçı kemal dedirtiyor.

Bakın laik cumhuriyetin cumhurbaşkanı RTE senin Emevi İslam devletinin halifeleri mi ????
insaf ile bakın bakalım? hangisini tercih edersiniz?

RTE kusursuz değildir. hiçbirimizin olmadığı gibi. ama Emevi Abbasî Osmanlı İslam devletlerinin her bir halifesine değişmeyeceğim bir RTE var.
Müslümanların izzetine pozitif çığır açan bu adamın bırakında sarayı olsun. Hoş o saray devletindir onun babasının malı değil.
Alıntı ile Cevapla