Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Mart 2015, 09:50   Mesaj No:50

EyMeN&TaLhA

Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik T.: 08 Kasım 2012
Arkadaşları:36
Cinsiyet:
Mesaj: 3.299
Konular: 784
Beğenildi:131
Beğendi:34
Takdirleri:141
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Medineweb ''Adem Güneş'ten çocuk terbiyesi ile ilgili sözler'' arşivi

SORU : 1) Oğlum 5 yaşında, kendine zarar veriyor. Mesela kendini tokatlıyor. Boş şişeyi durmadan kafasına çarpıyor. Bu çocuk bana ne demek istiyor? Ne yapmam lazım?

2) Anaokulunda ailesine hayatı zorlaştıran bir çocuk var benim oğlumunda ahlakını bozuyor. Ondan öğrendiği küfürleri arkadaşlarina söylüyor. O çocuğu sevdiği için kötülemek istemiyorum ama onunla beraber olsun hiç istemiyorum. Ne yapmalıyım?

3) Doğum günü kutlamıyoruz ama kendisi arkadaslarından görüyor ve kutlamak istediğini söylüyor nasıl yaklaşsam acaba?


CEVAP : Değerli Hanımefendi, anladığım kadarı ile oğlunuza şiddet virüsu bulaşmış. Nereden bulaştığını mesajınızın içinde göremedim ama örneğin anaokulundaki arkadaşı şiddeti ruhunda barındaran bir çocuk. Bu çocukla yan yana durduğu oynadığı ve onunla duygusal iletişimini devam ettirdiği takdirde oğlunuz da o çocuk gibi olacaktır. Çünkü şiddet bulaşıcıdır, kim ki şiddeti gördü, kendisine şiddet uygulandı, onun vücuduna sanki şiddet virüsü girmiş gibi kendisi de şiddet uygulayan biri olur. Bu bir. İkincisi de, acaba aile içinde şiddet mesajları var mı, problem çözmek için aile içinde şiddet kullanılıyor mu? Duygusal olarak ne durumdasınız, bunlara da bakın… 5 yaşındaki bir çocuğun kafasına şişe vurarak kendini ifade etmeye çalışması sorunun büyük olduğunu gösteriyor.

İkinci sorunuzu da birincinin içinde cevapladım aslında, o çocuktan çocuğunuzu uzak tutun. Ama bunu yaparken çocuğunuza iyi bir oyun arkadaşı alternatifi bulun, onunla dost olabilmesi için “sosyal refakatçi” olarak çocuğunuzun yanında bulunun, birbirine kaynaşabilmesi için çocuğunuzun yeni arkadaşı ile ortamları hazırlayın. Eğer çocuğunuza eski arkadaşını terk ettirirken yeni alternatif bulamazsanız bu da yeni problemlere neden olur.

Üçüncüsü, çocuğunuzun neden doğum gününü kutlamıyorsunuz? Galiba dini hassasiyetinizden dolayı değil mi? Bence yanlış yapıyorsunuz, eğer doğum günü günü kutlanmıyor olsa, Peygamberimizin doğum gününü niye kutluyoruz. Bakın hatta bir gün değil, bir hafta boyunca “kutlu doğum” programları yapılıyor artık dünyanın her yerinde. Bence çocuğunuza bu eziyeti çektirmeyin, onun da doğum gününü diğer çocuklar gibi kutlayın. Onun da diğer çocuklar kadar çocukluğunu yaşamaya hakkı var, eğer yaşatmazsanız çocuğunuza çocukluğunu o da kafasını şişelere de çarpar, taşlara da…
Alıntı ile Cevapla