Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Mart 2015, 19:24   Mesaj No:10

ali70

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:ali70 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36490
Üyelik T.: 14 Aralık 2013
Arkadaşları:17
Cinsiyet:
Memleket:karaman
Mesaj: 812
Konular: 38
Beğenildi:236
Beğendi:586
Takdirleri:449
Takdir Et:
Standart Cevap: haftanin konusu:organ nakli caiz midir?

Alıntı:
iklimya Üyemizden Alıntı Mesajı göster
İslam ümmeti olarak bir halifemiz yok. Bunun içindir ki icma ile ilgili bir konu oldugunda dogrunun ne oldugunu tam olarak bilemiyorum. İnsanın ne zaman dogacagı ve ölecegi Allahın katında bellidir. Ne bir dakika öne ne de bir dakika arkaya atılamaz. Buna binaen ben diyorum ki organ nakli can kurtarmaz. Kişi zaten sayılı olan nefesi kadar yaşar. Ayrıca organ naklini kadere müdahale olarak adlandırıyorum. Tamamen şahsi görüşüm herhangi bir delilim yok.
Afganistan diyanet kurulu organ nakline haram derken, Türkiyemin diyanet kurulu helaldir hatta o kadar sevap ki cenneti kazanırsınız diyor. Yahu birsey ya helal olur ya da haram. Ben neye göre amel edecegim .))
Organ nakli şöyle dursun bence biran önce halifemize kavusalım ki hükümler belli olsun.
Vesselam.
Herkes kendi kaderini yaşar. Doğacağı gün de bellidir, öleceği gün de... Yalnız insan kendi kaderini bilmez. Onun için de yaşantısını bilmediği kaderine göre tayin etmez. Hastalığa derman aramak kadere müdahale değildir. Bilakis şifa arayışları da kaderdir. Yani kendi kaderimizden, yine kendi kaderimize kaçarız.

Hastalık bir sebeptir. Kaderimdir deyip tedavi yollarını aramamak bir müslümana yakışmaz. Çünkü hastalığı veren Allah, şifasını aramamızı da söylüyor. Şifasını arayacaksınız ki, Allahu Teala'nın Şafii ismi üzerinizde tecelli etsin. Herhangi bir hastalıktan dolayı şifa aramak, Allahın Şafii ismiyle boyanmak demektir. Allahın boyasıyla boyanmak kadar güzel bir şey mi var?


Rabbim inşallah ümmeti Muhammed'i tek bayrak altında toplayacak bir halife gönderir.

Organ bağışı... Konu hassas. İslam alimleri çok basit herhangi bir konuda bile ihtilafa düşebiliyorlar. Örnek: Sigara...
Onun için herkesin aynı fetvayı vermesi çok zor...

-------------
Tıp ilerliyor. Yarın bir gün organ üretmeye/kopyalamaya başlarlarsa hiç şaşırmam.
__________________
Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz.
Alıntı ile Cevapla