Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Mart 2015, 20:54   Mesaj No:13

nurşen35

Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4415
Beğendi:3686
Takdirleri:14253
Takdir Et:
Standart Cevap: haftanin konusu:organ nakli caiz midir?

Bu konuyla ilgili olmasa da gerçekte yaşanmış bir olayı size anlatmak isterim.

Bir erkek vefat eder , doktorlar ölmüş oduğuna kanaat getirerek , morga götürülmesi için orada bulunan hastane hizmetlisine teslim ederler. Hastanede bir iki gün önce çalışmaya başlamış olan bu hizmetli sedyedeki ölen kişinin başında asansörün kapısında beklemeye başlar.
Fakat asansörün yoğunluğundan mı nedir, asansör gelmez. Diğer asansöre ulaşmak için sedyeyi sürükleyerek uzun kolidorun diğer bir ucuna gider ve yine asansör beklemeye başlar. Nihayet asansör gelir ve meftanın bulunduğu sedyeyi asansöre yerleştirir ama bu arada çok tecrübesiz bir genç olduğu içinde içten içe biraz ürker. Asansörün morg katına basar, gitmeye başlarken birden asansör durur ve bütün ışıklar söner.
Genç çocuk epey bekler ama karanlıktan dolayı gözgözü görmez.
Artık o kadar korkuya kapılır ki , nefesini tutarak kımıldamaz. Bu arada kımıldamadığı halde etrafında birşeylerin kımıldadığını ama ne olacağını, tahmin bile edemez. Korkusu daha da artar. Belli bir zaman sonra birinin ona dokunduğunu hisseder ama bu arada kaçacak hiç bir yer yok. Etrafındaki varlığın ne olduğunu da bilemiyor. O karanlık içinde sedyenin üzerinde birşeylerin kımıldayıp yavaş yavaş kalktığını farkeder gibi olur. Belli bir süre korkusunun durumunun ne olduğunu söylemeye gerek yok. Bir varlığın karşısında olduğunu hissederken bir anda ışıklar yanar ve karşısında sedyede taşıdığı ve öldüğü için morga götürmek üzere asansöre bindirdiği kişiyle gözgöze gelir.
İkisinin şaşkınlığını birlerine bir süre bakmakla son bulduğunda , sedyede kalbi bir süre durmuş olan kişi beni nereye götürüyorsun diye soru sorar.
Hizmetli genç çocuk acaba bir ölü ile mi konuşuyor yoksa , yeniden dirilen biri mi ? olduğunu düşünürken
verdiği cevap '' yat sen seni gideceğin yere götürüyorum ''
Tekrar hayat bulan kişi kardeş beni nereye götürüyorsun derken çocuk bulunduğu şoktan çıkarak
'' merak etme dotorun seni odana götürmemi istedi, şimdi odana çıkaracağım derken hem cesaret örneği göstermiş hem de hayata dönen hastanın moralini bozmaktan kaçınmış.

Bu durumda Allah'ü Teala'nın verdiği ömür bitmemiş ve tekrar hayata dönen bu kişiyi , kalbi durdu diye ameliyata alıp , organlarını da alabilirlerdi.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla