Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Mart 2015, 12:12   Mesaj No:23

muallime

Medineweb Sadık Üyesi
muallime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:muallime isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14876
Üyelik T.: 01 Aralık 2011
Arkadaşları:13
Cinsiyet:Anne
Mesaj: 874
Konular: 134
Beğenildi:137
Beğendi:67
Takdirleri:484
Takdir Et:
Standart Cevap: haftanin konusu:organ nakli caiz midir?

Ilahiyatta mantik diye bir ders var...Bu dersin faydasi "dogru düsünme nedir ?"Bu konuda kafa yormamizi sagliyor ,Bu ders herkese lazim

saniyen ;Bu organ nakli konusunda arastirmalardan elde ettigimiz sonuc sudur.Bütün fetva kurumlari (1) ,Alimlerin cogunlugu organ nakline cevaz vermisler .Tereddüt edilen ,itiraz edilen nokta sartlarin yerine gelmemesi hususudur. Cogunluk caizdir derken itiraz eden alimler de göz önüne alinirsa simdilik bu konuda ittifak yoktur.

Sahsen ben organ nakline caiz degildir diyenlerin safinda yer alirdim.Lakin kendi canimiza ya da cananimiza organ gerekince ne yapardik diye de sormadan edemiyorum.



1-(Dünyadaki fetva kurullari önemlidir.en azindan bizim gibi avam icin önemlidir.Onlarin bir fetvasiyla hareket ettigimizde bütün sorumluluk onlara aiittir.

Bir Müctehidin görüsüyle amel eden kimse ,bu amelinden dolayi meydana gelecek uhrevi -manevi mesuliyeti,o muctehidin boynuna yükledigi icin bu ameline taklit ,kendisine de mukallit denmistir. (Kaynak : Islam Hukuku 1)
__________________


Alıntı ile Cevapla