Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Mart 2015, 19:47   Mesaj No:2

EyMeN&TaLhA

Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik T.: 08 Kasım 2012
Arkadaşları:36
Cinsiyet:
Mesaj: 3.299
Konular: 784
Beğenildi:131
Beğendi:34
Takdirleri:141
Takdir Et:
Standart Cevap: Haftanin konusu: modern tıp geleneksel tıp hakkinda ne dusunuyorsunuz?

Modern tip her gecen gun ilerliyor.her gecen gun yeni teshis ve yontemlerle saglik konusunda ilerlemeler saglaniyor.buna paralel olarak hastaliklarinda azalmasi gerekmiyor mu?sonucta yapilan ameliyatlar verilen ilaclar bizi iyilestirmesi gerekmiyor mu?

Peki ama neden hastaliklar bitmiyor aksine hizlaniyor,cesitleniyor ve yeni hastaliklar ortaya cikiyor hic dusundunuz mu?

Hasta oluyoruz doktora gidiyoruz.ilaci kullaniyoruz.sonrasinda baska bi hastalikla farkli bi bolume yonlendiriliyoruz.

Simdi oncelikle hastaliklarin sebeplerinin cogunlukla yeme icme ile baglantili oldugunu dusunen,karisik yemek yerine sade ve tekcesit yemek oneren geleneksel tibbin acilimini bilmek gerek.nebevi tip nam-i diger gekeneksel tip Peygamber efendimiz'in hadis ve tavsiyelerinden olusur.birde ibn-i Sina'nin kitaplari esas alinir bildigim kadariyla.

Bide belli basli ilkeleri var.bende nazizane uyguladigim icin bu ilkelerden bir kacini soyleyebilirim.

katki maddeli yiyecek icecek ve benzeri pakete girmis gidalardan evinizi arindirmaniz sart.

parfum ve benzeri kokulari evinizden iceri sokmayin.

deterjanlarin kokusuz ve dogal olanini tercih etmelisiniz.camasir sodasu,dogal sabun ve arap sabunu gibi....

yemek miktarinizi azaltmali gunde 2 ogun ve tek cesit yemek yemelisiniz.

dogal meyve sebze ve yesillikleri cok tuketmelisiniz.ben oglen ispanak+pazi+marul+maydonoz salatasi yapiyorum.uzerine kaya tuzu+bi kac damla limon ve sizma zeytinyagi ekliyorum.ozellikle cocuklar icin bagisiklik sistemini koruyucu bi atistirmalik.

mizaca gore beslenmelisiniz.misal ben a grubuyum ve et yedigimde bas agrisi basliyor bende.kuzu etini tercih edebiliyorsunuz ama diger etler a grubunu hasta ediyor.cunku a gruplari eti sindiremiyor.

aclik terapisi yapmalisiniz.birde hastaliklarda hacemat ve suluk tedavisi var....

Bu gibi bilgileri aidin salih hanimefendinin kitabindan,roportajlarindan ve seminer videolarindan dinledim not ettim.ve elhamdulillah bir suredir uyguluyorum bi bayan doktorumuz esliginde...

Ezcumle biz muslumanlar sadece efendimizin sunnetlerini uygulasak bile bi cok hastaliktan kurtuluyoruz....

*HADİSİ ŞERİF-Hz. Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmuştur. Peygamberimiz Hz. Muhammet (s.a.v.) a hediye olarak mısır meliki mukavvisin gönderdiği doktor: -efendim ben 1,5 senedir buradayım siz hiç hasta olmuyorsunuz. Sizin ashabınızda hiç hasta olmuyor deyince Peygamberimiz biz hasta olmayız. Çünkü biz asla acıkmadan yemek yemeyiz yemek yediğimizde de asla doymadan sofradan kalkarız ve hacamat tedavi sülük tedavi yaptırırız buyurmuş. Yine Habeşistan hükümdarı, Medine’ye Peygamberimize bir doktor gönderir. Doktor günlerce kimsenin kapısını çalmadığını görür. Durumu Peygamber Efendimize arz edip nedenini merakından öğrenmek ister. Allah resulü doktora şöyle der; ”bizler acıkmadan sofraya oturmayız, doymadan da kalkarız ve hacamat tedavi sülük tedavi yaptırırız buyurmuş.
Alıntı ile Cevapla