Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Mart 2015, 17:23   Mesaj No:36

memat

Avatar Otomotik
Durumu:memat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 48191
Üyelik T.: 12 Şubat 2015
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 30
Konular: 0
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: bunları biliyor muydunuz? _ ilginç bilgiler

Biberiye Yağı?
Biberiye yağı incelten ve cildi sıkılaştıran bitkisel yağlar arasında metabolizmayı ve kan dolaşımını hızlandırıcı etkisiyle en fazla kullanılan masaj yağlarından bir tanesidir. Zihne ve bedene canlılık veren ve tansiyon düzenleyici bitkisel etki yapan biberiye yağı, profesyonel spor yapanlar tarafından da masaj biçiminde kullanılmalı ve kas ağrılarına, kas kramplarına karşı faydalı tarafından yararlanılmalıdır. Biberiye yağının yorgunluğa bitkisel çözüm sunan bir bitkisel masaj yağı olmasının yanında saçlara ve cilt için faydaları ve kullanımı da atlanmaması gereken bir husustur.
Biberiye bitkisi tipik bir akdeniz iklimi bitki çeşididir. Bu bitkiden elde edilen biberiye yağı ise eterik yani uçucu bir takım yağ asitlerini içerisinde barındıran antiseptik, kas kramplarını gevşetici, hafızaya iyi gelen, antiromatizmal, kan şekerini azaltan ve de kansere karşı doğal çözüm geliştiren bir tür bitkisel masaj yağıdır.
Biberiye yağının faydaları arasında cilt için kullanımına değinirsek özellikle astım nöbetleri olan kişilerin göğüs ve boğaz bölgesine masajla uygulandığında astım hırıltısının azaldığı ve hatta astıma doğal tedavi çözümü olanağı sağladığı biliniyor. Biberiye yağı ayrıca gül suyu ile birlikte karışıtırlarak bebek pudrası ile karıldığında kaz ayağı kırışıklıkları için doğal tedavi sağlayan bir bitkisel çözüm kürü elde ediliyor. Ayrıca kalp ritm bozukluğu olan kişilerin de biberiye yağı ile göğüs masajı yaptırmalarında fayda var.
Eklem ağrısına karşı kulllanılan kekik yağı, biberiye yağı ile birlikte romatizma ve artrit ağrılarına iyi gelmektedir. Diz kapağı ekleminde yaşlanma nedeniyle kıkırdak sıvısının azalması durumlarında kekik yağı ve biberiye yağı karıştırılarak bu bölgeye uygulanır.
Çocuklarda gaz ve kolik sancısı gibi şikayetlere karşı da bebeklerin karın bölgeleri biberiye yağı ile ovulduğunda kolik ağrılarına kesin çözüm olabilmektedir.
Balgam söktürücü olarak ta kullanılan biberiye yağı, aynen burun tıkanıklığı ve geniz akıntısı için kullanıldığında olduğu gibi inhalasyon yöntemi ile kulanılabilmektedir.
Kaynak: Prof.Dr.Turhan Baytop, Bitkilerle Tedavi
Alıntı ile Cevapla