Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Nisan 2015, 15:29   Mesaj No:14

Medineweb

Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:37
Mesaj: 4.833
Konular: 926
Beğenildi:339
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Standart Cevap: “Kutlu Doğum” Dindarlığına “Hizmet”e Hayır!

burda konu Peygamber'i sevip sevmemek değil.kimse kimsenin sevgisini tartamaz.her sene nisan ayını aynı konular içerisinde geçiriyoruz bakmak isteyenler diğer konularada bakabilirler.
Peygamberimiz doğduğu için sevinmeyecekmiyiz? tek bir ay yada bir hafta bir günsevineceksek sevinmeyelim daha iyi konumuz Resulullah doğdu diye sevinip sevinmemek de değil.bu sevinci nasıl karşıladığınız nasıl geçirdiğiniz asıl mesele..kutlamalara daha doğrusu biri doğdu diye yapılan kutlamalara ne zaman başlandı? biz kimden aldık bu alışkanlığı?doğum günü kutlamak hristiyanların huyudur yapmayın etmeyin deriz hristiyanların adetini Resululllah için kullanmak nasıl bir duygu?
şükürler olsun O'nun varlığını bildiğimiz için O'na inandığımız için.hergün bu bilinçle olmak lazım.bunu bugün doğdu yarın doğdu diyerek değil...
yazı gayet açık ve net..herkesin cesaret edemediği bir gerçeği gözler önüne sermek için adam kalemini güzel bir şekilde kullanmış..kimsenin peygamber sevgisini sorgulamadığı gibi kendisininkininde sorgulanmamasını istemiş.Allah ömür verirde seneye sağ kalırsak yazının devamını sabırsızlıkla bekliyorum.

arkadaşlardan da rica ediyorum kimsenin peygamber sevgisini irdelemeyin.sempozyumlara katılmayanlar sevmiyor anlamına gelirki katılmayanlardan biriyim ve sevgimi kimsenin tartışmasına da açmam.

müslümanlar olarak kaynaklarımız = Kur'an ve Peygamberimizin hadisi ve sünnetleri..bakalım Kur'an a ismi geçen peygamberlerden yada veli kullardan herhangi biri hakkında filan gün doğdu bu günü ayı daha fazla ibadetle geçirin varmı? elbetteki bulamazsınız.
geçiyoruz ikinci kaynağa.bi inceleyin Peygamber efendimiz yaşıyorken risaletten önce yada sonra ben bugün doğmuştum demişmi? ben bulamadım bulan varsa paylaşsın lütfen
gelelim sahabe dönemine.madem ki işe duygusal yönden bakıyorsunuz helede Resulullah aralarından ayrılınca o duygusallıkla bir tek sene bile bu gün doğmuştu nebi diyipde kutlamışlarmı?
yada yakın çevremizdeki islam ülkelerine bakalım.hangi ülkelerde kutlanıyor bilen varmı?

birde yazıda da geçen ''kutlu'' kelimesine dikkat edin lütfen. neden mübarek değilde kutlu? üzerinde düşünülmesi gerekiyor...
Alıntı ile Cevapla