Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Nisan 2015, 14:24   Mesaj No:45

FECR

Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.107
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: “Kutlu Doğum” Dindarlığına “Hizmet”e Hayır!

Alıntı:
Abdulmelik Üyemizden Alıntı Mesajı göster
dini ilgilendiren konularda "duygusallığa sinirlenmeye bana göreye yer yoktur." din bir yaşam biçimidir. Dinsizlik de bir dindir. Dinimiz halis olarak Allah'a aittir ve çerçevesini de Allah çizer. Allah adına konuşmak Allahtan rol çalmak Allah'ın dinini Allaha öğretmeye çalışmak haddi bilmemektir.
Allah'ın bize servis etmiş olduğu din islamdır.ve bunu Peygamberi vefat etmeden kemale erdirmiş tamamlamıştır. Bu dine bir şeyler eklemek veya çıkarmak kocakarı ilaçlarına çevirir.
Şimdi konumuza dönelim ve şu sorulara cevap verelim. Vereceğimiz cevaplar bana göre değil Allah'ın dinine göre olsun. Yani delil ile...

1-islamda doğum günü kutlamak var mıdır? kuran sünnet ve asrı saadet akabinde Emeviler Abbasiler Selçuklular Osmanlılar dahil kutlu doğum diye bir tarihi kayıt var mıdır?
2-makalede de belirtildiği gibi Peygamberimizin doğum tarihinde ittifak yoktur. En detaylı araştırma yapan Hamidullah hoca haziranın 20 lerini gösteriyor. neden Nisan? Mevlit kandili Peygamberimizin doğumu değil midir? amaç bu değil mi? mevlit kandili ocakta kutlu doğum nisanda tarihi doğum haziranda?
3-peygamberimiz 1400 ü aşkın yıldır dünyaya geldi. kutlu doğum 28 şubattan sonraları 5 kafadarın bir araya gelip yönetmeliğe çıkarması ile oluştu.1400 yıldır neredeydiniz? sahi Türkçe olimpiyatlarla bir bağı var mıdır ?
4-peygamberimizin simgesi haline getirilen gül ile Hristiyanların çam ağacı arasında bir bağlam bağlaç seziyor musunuz?
5-peygamberimizin inşası şefkat merhametten ibaret mi idi? bedir Uhud hendek komutanı kim idi? huneyn tebuk mute'de gül mü dağıtıldı? gül simgesi hoşgörü imparatorluğu ile bir bağı var mıdır? Peygambere rol vermek ona sınır çizmek onu hoşgörülerine uydurmak israile şirinlikle ABD ye ılımlılık kıvırmaları ile alakası olabilir mi ?
6-beş vakit namazı 7 ye çıkarsalar yok 5 tir itirazına "yoksa sen namaza karşı mısın mı diyeceğiz?".

Bu sorulara Kuran ve sünnetten delil getirerek cevaplayamayan, basit duygusallıklara indirgeyen kardeşlerimize rabbim nefsim dahil hepimize basiret versin.


__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla