Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Nisan 2015, 15:23   Mesaj No:47

muallime

Medineweb Sadık Üyesi
muallime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:muallime isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14876
Üyelik T.: 01 Aralık 2011
Arkadaşları:13
Cinsiyet:Anne
Mesaj: 874
Konular: 134
Beğenildi:137
Beğendi:67
Takdirleri:484
Takdir Et:
Standart Cevap: “Kutlu Doğum” Dindarlığına “Hizmet”e Hayır!

1-Türkiyedeki bircok Hocanin Mevlid kandili kutlamak konusundaki fikirleri ; dini hassasiyetleri azalmis ,batili adetleri benimsemis ,büyük bir yozlasma icinde olan Türkiye toplumunun bu kandilleri vesile ederek Kuran okuma nafile namaz kilma ,salavat ,zikir gibi ibedetlere vesile olmasi acisindan Caizdir demislerdir.Islami suurun -bu geceler canli tutularak - dirilmesine vesile oldugunu söylemislerdir.

2-Daha azinlikta kalan görüs ise ,Kuranda ve Sünnette "mevlid kandili" uygulamasinin olmadigi ,Kuran ve sünnet ruhundan uzaklasilarak böyle bidat geceler olusturuldugu ,Bunun yerine ;""Kuran ahlaki" , dolayisiyla "Rasullullahin ahlakiyla" ahlaklanmak daha elzemdir ,böyle geceleri Müslümanlari dinin aslindan uzaklastir.Bidattir demislerdir.Bu gecelerin Ticari boyutlari da vardir . ""diyenler de olmustur..

3-Mevlid kandili ile kutlu dogumu birbirinden ayirarak ;12 Rebiulevvel tarihinde Rasullullahin dogumuna sevinmek ve ihya etmenin sevap oldugunu Nisan ayinda kutlanan "Kutlu Dogum "un ise tc.nin uydurdugunu söyleyerek kabul etmeyenler vardir.

Sonuc olarak Allahu Teala herkese akil fikir vermis,herkes ilmine ve anlayisina göre olan görüsü benimser amel eder,bu sebeple kimsenin kimseye ayni görüsü benimsemedigi icin bugz etme ,hakaret etme ,beddua etme hakki yoktur.Bu görüslerden birine digerlerini inandirmak isteyen delilleriyle konusur.Müslümana yakisan budur.

Not:Azinlik ve cogunluk sözüm benim arastirabildigim kadardir.Belki benim makalelerine ulasamadigim akademik cevrelerde 2. görüste olan daha fazla ,cogunlukta olabilir.
__________________


Alıntı ile Cevapla