Evde et olmadığı zamanlarda,köfte ihtiyacınızı giderecek güzel bir seçenektir tavuk köftesi.Kırmızı et yemeyenler içinde çok hafif bir tarif aynı zamanda.Öğrenciler,yeni evliler ve çalışan kadınlar içinde yapımı gayet kolay ve pratik bir köfte.Eee daha ne olsun?bakalım nasıl yapmışım;
Malzemeler
500 gr. tavuk kuşbaşı
1 adet soğan
bir tutam maydanoz
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı galeta unu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
karabiber,kimyon,köri,yenibahar,köfte baharı,kekik ve tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Tavuk köftesinin yapılışı
Tavuk kuşbaşıları soğan ve maydanozla beraber robottan geçirin
Diğer malzemeleride katıp güzelce yoğurun
İstediğiniz şekilde köfteler yapıp kızgın yağda kızartın.
Not:Nişasta köfteye hafif bir çıtırlık vermesi içindir.İçerisine konulan yağ ise köftenin kuru olmasını engeller.