Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Mayıs 2015, 21:33   Mesaj No:40

servetim

Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:servetim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 77
Üyelik T.: 12 Ağustos 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Yaş:44
Mesaj: 53
Konular: 2
Beğenildi:8
Beğendi:5
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: NUR SURESİ 31. AYETTE GEÇEN SÜSLERİNİ/ZİYNETLERİNİ SÖZLERİNDEN NE ANLAMALIYIZ?

Alıntı:
Abdulmelik Üyemizden Alıntı Mesajı göster
sayın gümüştabak,
nur 31 e yüklemeye çalıştığınız anlam,bazen zorladığınız,bazen düşüncenizi kendiniz beğenmiyerek geri adım attığınız bir manzara ile karşılaştım..
şöyle ki;
1-kadının cazibesinden kasıt sadece göğüs ise,sadece kalça ise veya sadece saç telleri ise bu evrensel olamaz.çünkü kadının çekiciliği her şeyidir,konuşmasıdır,kulak memesidir,saçlarının ahengidir veya bacaklarıdır vs değişik erkeklere göre.yüz el dışında tüm vucudunu konuşması kokusu makyajı vs kamufle etmesi gerekiyor.buna muhalif olacağını sanmıyorum.
2-erkeği tahrik edecek her hareket,giyim ve ya konuşma haramdır ve nur 31 rin ana temasıdır.
3-kadının giyimi konusu en çok aldanılan konudur.sanılır ki giyinmekle tenini kapamakla iş tamamdır.hayır vucut hatlarını belli edecek kadar dar giyim ÖRTÜLÜ ÇILPAKLIKTIR.dar kıyafetle gezmektense çırılçıplak gezmek daha medeni(!) olur bana göre.çünkü günümüzün uçuk kaçık bakımlı ve modern giyimi kadının cazibesini zirveye çıkarıyor.
4-yakalarını göğüslerine salsınlar dan kasıt giyilen kıyafetle örtülemeyen,göğüs iriliği ve cazibesini kapamayan bölümleri eşrapla kapamaktır.dar bluz yada kıyafetin bollaştırılması vazifesini görecek o SALSINLAR.
5-namahrem ortamlarda,erkeklerin dikkatini çekmesinler,ayaklarını vurmasınlar,kokularını sürmesinler,sallanmasınlar,cilveli konuşmasınlar,kısacası WELA TAKREBUZZİNA zinaya yaklaşmayınız ayetinin ruhuna uygundur.neden zina yapmayınız değilde yaklaşmayınız deniliyor sizce? zinaya götürecek her yolu tıkamak için değil mi gümüştabak ? kadının namahrem ortamda ezan yada kuranı kerim okuması neden mahzurludur sizce ?
6-kadın tam tesettürlü tepeden tırnağa kadar,ama etrafına yaydığı parfum ne kadar nur 31 re uygun sizce ? veya dudaklarını kıpkırmızı gözlerini simsiyah boya ile sokağa fırlaması tesettürlü olsa nedir olmazsa nedir ?
7-akıl var mantık var,ayetleri zorlamanın anlamı yoktur.erkeği tahrik edecek her hareket,giyim tipi,konuşma,süs veya etrafına parfumerik yayın,gözlere ziyafet haramdır vebaldır ve müslüman kadının işi olamaz.
8-son olarak,şahsen ailemce kullanılan çarşafı öneriyorum.ve nur 31 e en uygun bu kıyafettir.bide renkli güneş gözlüğü takıldımı tamamdır.bu kıyafette ne göğüz sorunu kalır ne kalça nede moda derdi..!
saygılar...
Alıntı:
Abdulmelik Üyemizden Alıntı Mesajı göster
sayın gümüştabak,
öncellikle şu konuda anlaşalım ve konumuza sonuna kadar devam edelim.konumuz ilmi münazaradır.ve zıt düşünceler olması doğaldır.bu konuda alınmak kızmak çocuk işi olsa gerek.düşüncelerinize saygı duyuyorum ve kısmen katılmıyorum.katılmıyorum derken sizi red ediyorum yallah bu nediyor fanatikliği yok tamamen amacımız Allah rızasıdır.takım tutmuyoruz ilmi münazara yapıyoruz.
VE RAHAT OLUN DÜŞÜNCENİZİ SONUNA KADAR YAZIN BENDE ÖYLE....
şimdi geçelim konuya ;
1-sizle anlaşamadığımız bir nokta şu.siz diyorsunuz ki kuranda her şey açık ve biz anlarız biliriz.bende diyorum ki evet haklısınız ayet öyle diyor amenna.lakin bu dinin birde İKİNCİ AYAĞI OLAN PEYGAMBERİ VAR.sahih hadis ve sünneti kaale almama lüksüm yok.ve asırlardır bir islam geleneği vardır.yüzlerce yetişmiş muttaki veli alim vardır.hepsini ezip ben anlarım diyemem.imam gazaliye ,imam rabbaniye veya seyyid kutuba rakip olma ukalalığım olamaz.ey gazali sen anlamadın ben anlarım diyemem.ey hz ali hz ömer sizden farklı düşünüyorum diyemem.siz nur 31 i ne biçim yorumladınız gel otur sana öğreteyım diyemem ! tıp okuyan bir öğrencinin prof olan hocasına ders öğretmesi konumuna düşmem düşemem haddimi bilirim.
2-kuranı elime aldığımda ki öyle yapıyorum,1400 yıllık ilim geleneğini başta RESULULLAH (A) SÜNNETİ OLMAK ÜZERE ,ASHABI KİRAMIN GÖRÜŞLERİNİ okumadan tefsir etmem.
3-ayetleri okurken aracın değil amacın peşinde olurum.ne istediği peşinde olurum nasıl istediği değil.hedef mekkeye gitmekse bu uçakla da olur deve ile de olur yaya da olur..hedefe odaklanırım.ama mekkeye gitmek için de coğrafya seyahat bilgim de olmalı diyorum.kuran mekkeye git dedi yallah mekkeye gidelim değil,kervan lazım,bilgi lazım,para lazım değilmi haluk bey ?
4-eline aldığın kuranı anlıyacaksın elbette çünkü ayet öyle diyor.ama anlamak için de o seviyede olman lazım.ilmen fıkhen lüğaten vs..yoksa tıp öğrencisini ameliyata soksanız size turp gibi cenaze hediye eder.
devam edeceğim..
Alıntı:
Abdulmelik Üyemizden Alıntı Mesajı göster
5-ben nur 31 i tefsir ederken sadece meal ile değil,hafızamda olan sünnet eğitimi,ashabı kiram görüşü,mezhep imamları ve diğer alimlerinin geniş bir kapsaması olarak aldım.ayetleri kendi kafama göre yorumlamadım.bu yorumu bana mal ettiniz sorun değil.
6-sünette kadın sesi ,erkeği tahrik etmek ,kırıtarak sırıtarak konuşmak yürümek harammı değil mi ? kadın namaz kıldıramaz aleni ezan okuyamaz haram değil mi ?kadın ezan okuduğunda haramdır dedik sapık mı olduk ? varmı 1400 yıllık islam geleneğinde kadının minarede ezan okuduğu yada namaz kıldırdığı ? bunları nerden çıkardınız demişsin.cevap :SÜNNETİ MUHAMMEDİDEN.delil istersen tek tek veririm.
7-nur 31 in amacı kadının iffetini onurunu şerefini sokaktan namahremden sapık art niyetli bakışlardan korumak değil mi? bunun için siz manto dersiniz ben şarşaf derim başkası çuval der isim çokmu önemli ? o ayete göre kadının vucut hatlarını göstermiyecek tahrik edilecek davranış ve cazibelerden uzak kalacak bir kıyafet değil mi? çarşafa girermisin demişsin.EVET seve seve.amacım iffetimi nur 31 e ayarlamak ise şüphen olmasın.hanım terliyecekmişmiş..cehennem de terlemesinde sorun değil.iman bedel ister ve cennet ucuz değil.biz ailecek şikayetçi değiliz üstadım.buna erkek egemenliği demişsin.eşim kızım beni ilgilendirir.ve onlardan sorumluyum.kullukum rain ve kullukum mesulun an raiyetihi herkes çobandır ve herkes ailesinden sorumludur.(hş)
ne yani kızım terlemesin diye armine maymune bilmem ne zıkkım moda giyinsin daracık kıyafetlerle dolaşsın bende erkek egemenliği olmasın diye hapsama yakışır diyeyım öyle mi üstad ?
devam edeceğim...
Alıntı:
Abdulmelik Üyemizden Alıntı Mesajı göster
8-kadının vucudunu cazibesini yok edecek,vucut hatlarını sıfırlıyacak kıyafet aradım.çarşaf buna en uygun diye karar verdim.çünkü çarşaf giyen kadın adeta kıyafetin içinde yok oluyor.bol ve gösterişsiz.mantonun ne kadar bolunu alırsanız alın kadına çarşaf kadar rahat ettirmiyor.bırakın ayette geçen göğüs kapamayı,bırakın vucut hatlarını,17 aylık hamile kadının hamilelilğini bile saklıyor üstad.müslüman kadının dışarda süs moda derdi olamaz.onun amacı asıl hedeftir.boya kutusuna kazaen düşmüş tesettürlü(!) parizienli kotlu yüzü çarşamba pazarına dönüşmüş,etrafına parfüm kokusunu servis eden, müslüman kadınlara sadece acıyorum.
9-verdiğin hadisi şerifi ele alalım.haramı helal helalı haram yapmayalım amenna.size göre kuranda ne varsa yeterlidir.kuranın haram demediğini kimse haraam diyemez.bi derece doğrudur ama eksik üstad.
mesela kuranda cenin yemek haram değildir veya helaldir diye ayet yok.cenin yiyelim mi ?
10-Allah aşkına Resulullahı haşa ptt memuru konumuna sokmaktan kaçınalım.sünnet islamın ikinci ve vazgeçilmez ayağıdır.sünneti dışlarsak islam namına elimizde namaz dahil bir şey kalmıyacak.nur süresinin 31.ayetini bide Resulullahtan dinlemeyı deniyelim.kurana göre Resulullah vahyin ta kendisidir.
saygılar...
çok güzel doyurucu bir münazara. Allah gani Gani razı olsun. Konu çok zenginleştirilmiş aklımıza takılan soru bırakılmamıştır.

Alıntı ile Cevapla