Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Mayıs 2015, 18:16   Mesaj No:27

zülcenaheyn2

Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:zülcenaheyn2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 49657
Üyelik T.: 06 Mayıs 2015
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 16
Konular: 0
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Zikrin İşlevi, Zikir Ne İşe Yarar, Zikrin Fonksiyonu

Bu başlık altında başka bir forumda bize yazdığınız bir cevap şu şekildeydi. Faydası olması açısından yazınızı bu foruma da alıyorum.

Alıntı:
muhsin iyi Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Ben bunca yıldır sofilerin arasındayım. zikirle tımarhaneye düşmüş birini ne duydum ne gördüm. tamam şeytan musallatları olur ama şeytanlar sofide musallatı pek zor gerçekleştirir. yani nurdan, feyzden dolayı büyük acı çekerler onlar. sofi zikrini rabıtasını artırdı mı onlar da nurun ve feyzin önünü kesmek için karşı cinsten şeytanlarını görevlendirirler. sofiyle zina yaparak sofinin nur ve feyzini söndürürler. tabii sofiyi evlililk palavraları ile bu yola düşürürler. daha bin çeşit oyun oynarlar. sofi yine zikrine ve rabıtasına devam etse de zina yüzünden deposu delik benzin gibi sermayeyi ha bire tüketir. boş yere akıtır. onların elinde biraz oyuncak olabilir. yoksa bu engeli aşarsa o kendisine musallat olan şeytanları hastanelik ve tımarhanelik yapar.

haa şeytan musallatlarında kimler tımarhanelik olur. namazdan zikirden uzak olanlardan bazıları dayak gibi efendim böyle acı bir olay gibi travmatik bir şey yaşarlarsa yani psikolojik olarak yalnızlığa ve çaresizliğe düşerlerse şeytanlar bunlara da musallat olabilir. o zaman onların elinde zikir ve rabıta gibi silahlar olmadığı için şeytanların elinde oyuncak olurlar. delirirler. tımarhaneye düşerler.

yoksa sofi olan birisi uçkuruna sahip olursa şeytanları delirtir. onun üzerine sıra ile o kadar güçlü şeytanlar gelir ki sofi hepsini zikir ve rabıta ile dağıtır. ama bu sahne herkesin gözüne görünmez. gizlidir. ileri makamlarda olanlar hakkal yakin bilirler. sofi sanır ki tek bir şeytan durmadan kendisiyle uğraşıyor. halbuki koskoca bir meydan muharebesi ile bizim sofi derece makam kazanıyor. ama tabii şehvetten kurtulmak, iffetli olmak kolay değil onların dişilerinin elinde. yani aslında hem dünya kadınları hem şeytani kadınlarla imtihan edilmeden Allah'a dostluk yolu aşılmaz. sır bu şeytan musallatlarında sofiler için.

bakın bir çevrenize meyhaneye giden içki içen insanların durumuna. onların neden islam'dan uzaklaştıklarını bir derin gözle araştırın. görürsünüz ki dertleri genellikle zinadır. yani insanlar bu büyük günahla çok imtihan ediliyorlar. işte manevi yolda da bu imtihan oluyor. bu sefer zina çok kolay. ama sofi dünya kadınlarıyla zina yapmaya tövbe etmiş. Allah bu sefer başka bir boyutta sınav kapısı açıyor. Allah bu sefer parasız pulsuz olarak hem de dünyadaki en güzel kadından da güzel ve her türlü muameleye de hazır bu şeytanlarla sofiyi imtihan ediyor. tabii ateşten bir gömlek. ama bunu kazananlar gönüller sultanı oluyor. Allah dostu mevkisine çıkıyor. Yani bu yola girenlerin binde biri belki bu şeytan musallatlarını ancak yaşıyorlar. yani bu musallata maruz kalmak da bir derece ve makama işaret ediyor. çünkü ezeli düşmanın seni muhatap almış. aslında şeytanlar herkese musallat da belli etmezler. yani kişiyi çaktırmadan vesvese yolu ile idare ederler. açıkça musallat ise artık şeytanların vesvese ile baş edemedikleri insana son kozlarını gösterme kabilindedir. yani şeytanların sofiyi Allah yolundan dışarı çıkaramadıkları için hırslarının ve kinlerinin bir ürünü olarak yaşadıkları çaresizliğin ifadesidir. evet tek kelimeyle bir çaresizliktir sofilere şeytan musallatları.

Fakat bu tasavvuf yolu farz değil. yani islamın beş şartına yapışmak, bir miktar peygamberimizin faziletine değindiği zikirden edinmek, haramlardan kaçınmak insan ebedi hayatını kazanması için yeter.

evlilik sünnettir. ama sofi için bütün sünnetler farz mesabesindedir.
Alıntı ile Cevapla