Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06Haziran 2015, 16:15   Mesaj No:2

KardelenGül

Medineweb Sadık Üyesi
KardelenGül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:KardelenGül isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 31327
Üyelik T.: 23 Eylül 2013
Arkadaşları:10
Cinsiyet:bayan
Memleket:sivas
Mesaj: 734
Konular: 144
Beğenildi:354
Beğendi:311
Takdirleri:227
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: M.Esad Coşan R.Aleyh.Hocaefendidien Sözler ve Tavsiyeler

Hastalıktan pek ah vah edip şikayetlenmemek lazım. Hastalığında bir nimet olduğunu bilmek lazım. Ne yapalım insanoğlu vücut sahibi, ruh sahibi, can sahibi. Sağlığı olduğu gibi hastalığı da olur.
Prof. Dr. M. Es'ad COŞAN (Rh.A)



Size en büyük tavsiyem: Bulunduğunuz dalda vazgeçilmez eleman olmağa çalışın!.. En yüksek eleman olmağa çalışın!.. Her şeyi bilmeğe çalışın, bilmediğiniz bir şeyin kalmamasına çalışın!.. Kütüphaneniz ihtisas kütüphanesi olsun... Hiç bir kimsede bulunmayan kitap, sizde bulunsun... O dilde olmayan, yabancı dilde olan eserleri de kütüphanenize alın...

Adam sizinle konuştuğu zaman, hayretler içinde kalsın... “Ya, adam Rus Edebiyatı'nı da takib etmiş, Alman Edebiyatı'nı da takib etmiş, İngiliz'i de incelemiş, Amerikalıları da incelemiş; kendi sahasıyla ilgili her şeyi biliyor!” desin. Bu bakımdan sizi ilim yolunda çalışmaya davet ederim... Devamlı çalışmaya davet ederim, her gün çalışmaya davet ederim.

من استوى يوماه فهو مغبونٌ

“İki günü de eşit olan, ziyandadır.”

Prof. Dr. M. Es'ad COŞAN (Rh.A)





bu zamane insanlarına ne oluyor? inanmayanlar bir yana hele müslümanların bu gaflet ve rehaveti, rezalet ve dalaleti ne nicin! nicin cehennemden korkmaz cenneti kazanmak için gayrete gelmezler! neden nefsin heva ve heveslerinekapris ve sehvetlerine uyarlar.Bunlarin arkasında cehennem olduğunu düşünmezler?
Muminler niye,cenneti kazanmanın ter dokmeeye,mihnet mesakket cekmeye; ibadet ve taaatlere sebat ile hak yoldaki ciilelere sabır ve tahammül etmeye... baglı olduğunu unutuverirler?

Degerli muminler!gözünüzü açın aklınızı başınıza toplayın!
günahlarımıza hemen tevbe edin hak yola gelin!Dunyada Allaha kulluk ve taatten daha mutlu ve kutlu vetstli hic bir sey yoktur.İki cihan saadeti imanda,her turlu tehlikelerden kurtulus islamdadir.

Allahin alemlere rahmet olarak gonderdigi o essizpeygamberi;MuhammediMustafaya tabi olun;sizi zulumattan kurtaracak,nura kavusturacak olan kitabiKurani Kerime sarilin ki cehennemden kurtulup cennete giresinz.
M.Esad Cosan R.aleyh
ah nicee bir uyursun uyanmaz mısın?
Goctu kerrvan kaldın dağlar başında
çagrisir tellallar,inanmaz mısın?
göçtü kervan kaldın dağlar başında
__________________
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Alıntı ile Cevapla