Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16Haziran 2015, 11:25   Mesaj No:1

KardelenGül

Medineweb Sadık Üyesi
KardelenGül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:KardelenGül isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 31327
Üyelik T.: 23 Eylül 2013
Arkadaşları:10
Cinsiyet:bayan
Memleket:sivas
Mesaj: 734
Konular: 144
Beğenildi:354
Beğendi:311
Takdirleri:227
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Bilinçli Sosyal Medya Kullanımı

Bilinçli Sosyal Medya Kullanımı

Zamanımızın en çok kullanılan iletişim aracı olan internet, alışkanlıklarımızı ve hatta hayatımızı baştan sona değiştirdi. İnternet ve teknolojideki yenilikler vesilesiyle, eskiden bilim kurgu filmlerinde izlediklerimiz, artık gündelik hayatın birer parçası oldu çıktı.

Bu yenilikler bir yandan hayatımızı kolaylaştırırken, bir yandan da kul olarak imtihanımızı zorlaştırıyor olabilir. Bilhassa adına “sosyal medya” denilen paylaşım ortamları, dünyanın dört bucağında iyi- kötü ne varsa, elimizdeki küçük aletin ekranına getiriveriyor kolayca.

Sosyal medya hakkında kısa bir değerlendirme ile başlıyalım isterseniz:
Şahısların, bu iş için özel tasarlanmış sitelerde birbirleri ile yaptıkları paylaşımlar sosyal medyayı oluşturur. Kişilerin ilgi alanlarına ve tarzlarına göre düzenlenmiş çok çeşitli sosyal medya siteleri mevcuttur. Zaman ve mekan sınırlaması olmadığından, bir nevi “kesintisiz iletişim yolu” olan sosyal medya ağları sayesinde dünyanın en uzak köşesinden hiç tanımadığınız birinin bir paylaşımı anında size ulaşabilir. Sosyal medya vesilesiyle, aile ve arkadaşlarla irtibatlı olunur, insanlarla iletişim kurulur, bilgi alışverişinde bulunulur, hatta ticari ilişkiler ve kazançlar sağlanabilir.

Sosyal ağların en yaygın olanı, büyük küçük hemen herkesin bir hesabının olduğu Facebook, dünya üzerinde 1.39 milyar insan tarafından kullanılmaktadır. Twitter’ın 284 milyon, Instagram ise 200 milyon aktif üyesi bulunmaktadır.

Erişimi ve kullanımı bu denli kolay olan sosyal medya ve çeşitli elektronik uygulamalar hayatımıza sadece kolaylık olarak girmiyor, adeta bir paket program gibi, yanında bonus olarak bazı istenmeyen etki ve sonuçları da getiriyor. Her işimizde olması gereken gibi, bu konuya da kritik- analitik düşünme mantığıyla yaklaşabilirsek, paketin sadece ihtiyacımız olan faydalı kısımlarını alıp, diğerlerini elimizin tersiyle itelememiz mümkün olur inşallah... Bunu yaparken sosyal medyanın artısını, eksisini iyice düşünüp gelirini- giderini hesaplayabilmemiz lazım gelir.
__________________
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi KardelenGül 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Ufka Yolculuk 5. Bilgi ve Kültür Yarışması Yarışmalar/ Bilgi Yarışmaları Mihrinaz 4 1901 24 Aralık 2016 20:19
Ramazan ve Kadir gecesi Oruç-Ramazan su damlası 3 1763 28Haziran 2016 10:51
Abdest ve namazın tıbbî faydaları Namaz-Abdest-Teyemmüm Esma_Nur 1 1531 27Haziran 2016 15:11
Neredesin ey nezaket Adap-Edep-Ahlak KardelenGül 0 1714 27Haziran 2016 15:09
Allah güzeldir, güzelliği sever Adap-Edep-Ahlak KardelenGül 0 1627 27Haziran 2016 15:08